Υπό βροχή διαδήλωσαν οι συνταξιούχοι στο Κέντρο – «Στον αγώνα ακόμη μια φορά»
18/05/2017 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπό βροχή διαδήλωσαν οι συνταξιούχοι στο Κέντρο – «Στον αγώνα ακόμη μια φορά»

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η συγκέντρωση των συνταξιούχων, οι οποίοι διαδήλωσαν εναντίον των νέων μέτρων που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή. Παρά τη βροχόπτωση, ξεκίνησαν από την πλατεία Κοτζιά, «ανέβηκαν» τη Σταδίου, έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Με σύνθημα «μία είναι η απάντηση, ξεσηκωμός, οργάνωση, αγώνας», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρουν, «θα εφαρμόσει την προσωπική διαφορά που θα φέρει περικοπές στις συντάξεις έως και 18%».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δ. Κουμπούρης, «βρισκόμαστε στον δρόμο του αγώνα για ακόμη μια φορά, γιατί τα μέτρα της κυβέρνησης είναι θανατηφόρα, κάνουν να μοιάζουν οι συντάξεις προνοιακά βοηθήματα».

IMG_4941 Υπό βροχή διαδήλωσαν οι συνταξιούχοι στο Κέντρο - «Στον αγώνα ακόμη μια φορά»

Ο κ. Κουμπούρης πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «τις συντάξεις τις πληρώσαμε, δεν πληρώσαμε να παίρνουμε επιδόματα», συμπληρώνοντας ότι «οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να είναι στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ό,τι τους έχουν αφαιρέσει».

syn1 Υπό βροχή διαδήλωσαν οι συνταξιούχοι στο Κέντρο - «Στον αγώνα ακόμη μια φορά»

Οι συνταξιούχοι καλούν σήμερα στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση στην Ομόνοια μαζί με άλλα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, καθώς και σε συλλαλητήρια συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα στις 13 και 15 Ιουνίου.

eleftherostypos.gr