Τριτοκοσμικές εικόνες στη Σούδα: Ο καταυλισμός δεν έχει ρεύμα – Οι πρόσφυγες κάνουν απεργία πείνας
19/12/2016 15:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τριτοκοσμικές εικόνες στη Σούδα: Ο καταυλισμός δεν έχει ρεύμα – Οι πρόσφυγες κάνουν απεργία πείνας

Απόγνωση επικρατεί στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας στην πόλη της Χίου με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εκλιπαρούν για βοήθεια.

Όπως αναφέρουν στο politischios.gr, παρά το τσουχτερό κρύο που τα βράδια φθάνει τους 2 βαθμούς κελσίου, έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες 10 ημέρες χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ειδοποίηση από τους υπεύθυνους του καταυλισμού. Οι ήδη τραγικές συνθήκες έγιναν ακόμη χειρότερες όταν πριν από έξι ημέρες διεκόπη και η παροχή νερού χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποκατασταθεί η ζημιά.

Οι πρόσφυγες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν το κρύο, κατασκευάζοντας μόνο τους αυτοσχέδιες σόμπες με ρεύμα που παίρνουν από ηλιακούς φορτιστές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καταγγέλλουν την κακή ποιότητα φαγητού που τους μοιράζεται από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), λέγοντας ότι εξαιτίας της κακής ποιότητας των γευμάτων έχουν αρρωστήσει δεκάδες πρόσφυγες.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί αφού στον καταυλισμό δεν υπάρχει επαρκής ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να παραμένουν άρρωστα εντός των σκηνών χωρίς ιατρική φροντίδα.

Ένα αυτοσχέδιο πλακάτ στην είσοδο του καταυλισμού της Σούδας με τη φράση «Χρειαζόμαστε ηλεκτρικό ρεύμα, το Χαλέπι έχει», υπενθυμίζει σε όλους τις καθημερινές άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν 700 άτομα στο κέντρο της πόλης της Χίου.

Ξεκίνησαν απεργία πείνας

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει για μία ακόμη φορά ο καταυλισμός της Σούδας.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν το μεσημέρι της Κυριακής ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία σε συνδυασμό με την έλλειψη ηλεκτρικού, νερού και καλής ποιότητας φαγητού στο hot spot είχαν ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες πρόσφυγες ξεκίνησαν απεργία πείνας ως πρώτο μέσο αντίδρασης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται διαμαρτυρία και στη ΒΙ.ΑΛ. εντός της ημέρας.

Ο καταυλισμός της Σούδας έχει περικυκλωθεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

eleftherostypos.gr