Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Πέμπτος νεκρός από το κύμα κακοκαιρίας
10/09/2016 14:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Πέμπτος νεκρός από το κύμα κακοκαιρίας

Τη ζωή ενός ακόμα ανθρώπου στοίχισε το το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα μας .

Αυτή τη φορά, ένας 30χρονος στο Ξυλόκαστρο ήταν το πέμπτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας. Η επιχείρηση εντοπισμού του άνδρα, από την αστυνομία και την πυροσβεστική, είχε τραγικό επίλογο, καθώς βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Καμάρι.

Να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο του άνδρα είχε βρεθεί στην περιοχή Βρυσούλες και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η απόσταση είναι εξαιρετικά μεγάλη γεγονός που δείχνει και την ένταση που είχαν τα ορμητικά νερά τα οποία τον παρέσυραν.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, στη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Προβλήματα στα Τρίκαλα

Εντονα προβλήματα προκάλεσε όμως η κακοκαιρία και στα Τρίκαλα. Λόγω υπερχείλισης του Πηνειού στο χωριό Βαλαμάνδρι, η πυροσβεστική απεγκλώβισε άτομα με βάρκες της ΕΜΑΚ, μεταφέροντας κατοίκους από τα σπίτια τους σε ασφαλή σημεία.

Επιπλέον, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο οδηγών, τους οποίους απεγκλώβισε η πυροσβεστική από τα οχήματά τους στο 38 χιλ Ε.Ο.Γρεβενών-Τρικάλων.

Εξαιτίας των προβλημάτων, αλλά και επειδή αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις. Ακόμη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην προσπαθούν να διασχίσουν γέφυρες όταν το ύψος του νερού είναι μεγάλο, όταν δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, όταν βρέχει και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική και την Τροχαία, όταν συναντούν τέτοια περιστατικά

eleftherostypos.gr