Το «βιολί» τους οι Τούρκοι: 29 παραβιάσεις με οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο
15/02/2018 21:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «βιολί» τους οι Τούρκοι: 29 παραβιάσεις με οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πέντε τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν την Πέμπτη σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σε σχηματισμό δυο οπλισμένα F- 16, τα οποία έκαναν 12 παραβιάσεις. Άλλες 16 πρόσθεσε ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN 235.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, που έκαναν και τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Συνεχίζεται, εν τω μεταξύ, η πρόκληση – διαρκείας από την φρεγάτα «Barbaros», η οποία έχει φθάσει στο Κρητικό Πέλαγος. Το τουρκικό πολεμικό που πλέει περίπου στα 30 ναυτικά μίλια βόρεια της Κρήτης, βρίσκεται υπό την στενή παρακολούθηση της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και συνολικά του Ελληνικού Συστήματος Επιτήρησης.

Ο πλους στα διεθνή ύδατα, υπό το καμουφλάζ της αβλαβούς διελεύσεως, είχε ως ξεκάθαρο στόχο, όπως αναφέρει τοonalert.gr, την καταγραφή των δραστηριοτήτων του ελληνικού στόλου καθώς στην περιοχή του ανατολικά της Άνδρου βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση ΑΣΤΡΑΠΗ.

eleftherostypos.gr