Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του Εφετείου για τον Τούρκο στρατιωτικό
05/01/2018 17:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του Εφετείου για τον Τούρκο στρατιωτικό

Μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η έκδοση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επί του αιτήματος του Δημοσίου για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία ζητείται να «παγώσει» η απόφαση της επιτροπής Ασύλου που χορήγησε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.

Η ακρόαση ενώπιον της προέδρου του Θ´ τμήματος του Διοικητικού Εφετείου, Ευγενίας Μυλωνοπούλου του αιτήματος προσωρινής αναστολής ισχύος της απόφασης να δοθεί άσυλο σε έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς έγινε την Παρασκευή. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η πλευρά του Τούρκου λοχαγού από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.

Oι δικηγόροι του ελληνικού δημοσίου υποστήριξαν πως πρέπει να ανασταλεί η χορήγηση άσυλου στον τούρκο αξιωματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αφού, όπως υποστήριξαν, κινδυνεύουν να διαταραχθούν οι σχέσεις με την Τουρκία.

Από την πλευρά του Τούρκου, επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επίσης τονίσθηκε ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και απειλή της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη. Ο Τούρκος λοχαγός δεν εμφανίστηκε στη διαδικασία ενώ όπως έγινε γνωστό η συζήτηση επί της κύριας προσφυγής του Δημοσίου προσδιορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου.

Πηγή:eleftherostypos.gr