Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα έβγαλε η Μ. Βρετανία
08/08/2017 19:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα έβγαλε η Μ. Βρετανία

Σε αναθεώρηση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, εφιστώντας την προσοχή στους τουρίστες για ενδεχόμενες διαδηλώσεις, απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον ιό του Νείλου. Παράλληλα, γίνεται αναφορά και σε περιπτώσεις πολιτών που έχουν ελληνική ιθαγένεια, καθώς -όπως σημειώνεται- είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν θέμα υποχρεωτικής στράτευσης στο στρατό.

Η οδηγία εκδόθηκε χθες, 7 Αυγούστου και ανανεώθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην οδηγία, "ένας σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στην Κω στις 21 Ιουλίου 2017. Μετά το σεισμό το αεροδρόμιο της Κω λειτουργεί κανονικά. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξυπηρετούνται από άλλα λιμάνια του νησιού μετά τις ζημιές που υπέστη το κύριο λιμάνι. Εάν έχετε απορίες σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα” .

Στον τομέα της υγείας η οδηγία αναφέρεται στα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου "κατά τους πιο θερμούς καλοκαιρινούς μήνες".

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι γίνονται συχνά απεργίες, μερικές φορές αιφνιδιαστικά, "οι οποίες είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες (συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των λιμένων) καθώς και στα οδικά δίκτυα και στα σύνορα".

Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως πραγματοποιούνται συχνά και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις. "Θα πρέπει να αποφεύγετε όλες τις διαδηλώσεις και να ακολουθείτε τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

capital.gr