Τα τσιράκια του Παλαιοκώστα και η… σύμπραξη με Μαζιώτη και Ρούπα
10/01/2017 13:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα τσιράκια του Παλαιοκώστα και η… σύμπραξη με Μαζιώτη και Ρούπα

Το ρουκετοβόλο RPG και ρουκέτες του Επαναστατικού Αγώνα, που χρησιμοποίησε η οργάνωση στις 12 Ιανουαρίου 2007 για να πλήξει την αμερικανική πρεσβεία, προήλθε από τους «διαύλους» του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ενας από τους βασικούς τροφοδότες οπλισμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να είναι, χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί ακόμη, ο 37χρονος Γ.Χ., συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, ο οποίος συνελήφθη για 18 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μία σε ΕΛΤΑ και μία ακόμη στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας της Πεύκης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό που συμμετείχε στις έρευνες, η συγκεκριμένη παρτίδα του ρουκετοβόλου και άλλου οπλισμού, από το Κόσσοβο και την Αλβανία, κατέληξε στα Σφακιά και από εκεί στα χέρια των μελών του Ε.Α. Στη μεταφορά των όπλων είχαν εμπλακεί τόσο ο Βασίλης Παλαιοκώστας αλλά και άλλοι συνεργοί του και αντιεξουσιαστές που τον περιστοίχιζαν εκείνη τη χρονική περίοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν αξιωματικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, ο 37χρονος φαίνεται να είχε λάβει αμοιβή 200.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Μυλωνά, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή συγγενών του, για την προμήθεια του οπλισμού, παρότι εκείνος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων.

Ο Γ.Χ. φέρεται να είχε ρόλο προμηθευτή και στην περίπτωση πολεμικών όπλων καλάσνικοφ, χειροβομβίδων και πυρομαχικών που είχαν εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2013 σε νοικιασμένο αυτοκίνητο-οπλοστάσιο στη Νεάπολη Εξαρχείων. Ενοικιαστής του αυτοκινήτου φερόταν να είναι 39χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για κλοπές αστυνομικών ασπίδων το 2005. Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε διάφορες τρομοκρατικές επωνυμίες αλλά και σε ληστρικές επιδρομές των «ληστών του Διστόμου». Στις 13 Οκτωβρίου 2015 παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως ο Γ.Χ. και ο Γιώργος Πετρακάκος ήταν ύποπτοι για την διάπραξη ένοπλης ληστείας τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στις 25 Αυγούστου 2004, από την οποία είχε αφαιρεθεί το υποπολυβόλο MP5 του αστυνομικού φρουρού. Το συγκεκριμένο όπλο βρέθηκε στη βασική γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη. Είχε χρησιμοποιηθεί στο χτύπημα της οργάνωσης στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας τον Απρίλιο του 2007, στην επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδή, τέλη Δεκεμβρίου 2008, και σε αυτό λίγες ημέρες αργότερα στη διμοιρία των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη.

Σημειώνεται επίσης ότι μία ρουκέτα που είχε βρεθεί θαμμένη στην αγροικία της Σουρωτής Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνταν όμηρος ο Γιώργος Μυλωνάς, και είχε συλληφθεί ο Βασίλης Παλαιοκώστας και οι συνεργοί του, ήταν ίδιας παρτίδας με εκείνες που είχαν βρεθεί στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, στην οδό Αιγίνης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύλληψη του 55χρονου συνεργού του Κ.Κ., ο οποίος και αυτός είχε σχέσεις με συνεργούς του Βασίλη Παλαιοκώστα, είχε σκοτώσει αστυνομικό το 1983, έναν Αλβανό το 2004, που είχε σκοτώσει τον γιο πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αλλεπάλληλες φορές είχε πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών που τον καταδίωξαν ύστερα από ληστείες.

eleftherostypos.gr