Τα έψαλλαν οι πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας σε Τόσκα και Κωνσταντινέα [βίντεο]
07/09/2016 21:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα έψαλλαν οι πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας σε Τόσκα και Κωνσταντινέα [βίντεο]

Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων της Μεσσηνίας που είδαν μέσα σε λίγες ώρες τις περιουσίες τους να χάνονται κάτω από τα ορμητικά νερά που «βούλιαξαν» την περιοχή, ήρθε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο υπουργός επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές που επλήγησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη θεομηνία που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της «αυτοψίας» ωστόσο, τόσο ο υπουργός όσο και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τα «άκουσαν» για τα καλά από τους οργισμένους Μεσσήνιους που εξέφρασαν με τον πιο έντονο τρόπο την απογοήτευση τους για τη μη υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν στην περιοχή, αλλά και για το γεγονός ότι έμειναν αβοήθητοι από τις αρμόδιες αρχές.

Οι κάτοικοι του νομού που «χτυπήθηκε» σφόδρα από τις φονικές πλημμύρες, ξέσπασαν κατά των στελεχών της κυβέρνησης ζητώντας εξηγήσεις για την ανακολουθία που διέπει τις υποσχέσεις και τις πράξεις της πολιτικής ηγεσίας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την καταγραφή τεράστιων υλικών ζημιών ακόμα και θανάτων -όπως τώρα- κάθε φορά που ο τόπος αφήνεται στο έλεος των ακραίων καιρικών συνθηκών.

konstantineas-toskas

«Μας έπνιξε, μας έπνιξε» φώναζαν απελπισμένοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας, αποδοκιμάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι Τόσκας και Κωνσταντινέας επισκέφθηκαν την περιοχή με κοστούμια, ενώ ο κόσμος παλεύει με τη μανία της φύσης. «Ήρθατε με τα κουστούμια, ενώ έπρεπε να έρθετε με φτυάρι» διαμαρτυρήθηκε άλλη κάτοικος.

eleftherostypos.gr