Σχέδιο - σοκ για «αποκλεισμό» της Ελλάδας - Ο Γιούνκερ στηρίζει ΠΓΔΜ
27/01/2016 13:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχέδιο - σοκ για «αποκλεισμό» της Ελλάδας - Ο Γιούνκερ στηρίζει ΠΓΔΜ

Μυστικό σχέδιο «αποκλεισμού» της Ελλάδας, που προβλέπει σφράγισμα των συνόρων της ΠΓΔΜ με τη χώρα μας, φέρεται να επεξεργάζεται η Κομισιόν, προκειμένου να περιορίσει τη ροή προσφύγων προς χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

Το σχέδιο «πρόδωσε» η διαρροή επιστολής του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Σλοβένο πρωθυπουργό, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε η ιστοσελίδα.

Στην απαντητική επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα στο Σλοβένο Πρωθυπουργό, ο Γιούνκερ φαίνεται να στηρίζει τις προτάσεις της Σλοβενίας για την ενίσχυση των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς το Βορρά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι περισσότεροι μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα θα παραμένουν εκεί, ενώ με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η πίεση που ασκείται στις χώρες διέλευσης αλλά και η πίεση που ασκείται στην Αυστρία και στη Γερμανία.

Η Politico, όπως αναφέρει, είχε πρόσβαση σε αντίγραφο της επιστολής, όπου αναφέρεται ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα «παρέχουν συνδρομή στις αρχές της ΠΓΔΜ για τη στήριξη του ελέγχου των συνόρων με την Ελλάδα μέσω της απόσπασης αστυνομικών και της παροχής εξοπλισμού».

Σημειώνεται επίσης, ότι στην επιστολή, ο Γιούνκερ αναφέρει ότι οι χώρες της μεταναστευτικής οδού των Δυτικών Βαλκανίων, είτε είναι μέλη της ΕΕ είτε όχι, πρέπει να σταματήσουν να επιτρέπουν σε πρόσφυγες τη διέλευση των συνόρων χωρίς να έχουν ειδοποιήσει τη γείτονα χώρα.

Εξάλλου την εκτίμηση ότι οσονούπω η Ελλάδα θα τεθεί de facto εκτός Σέγκεν, προσωρινά, επειδή δεν θα είναι σε θέση να χειριστεί την προσφυγική κρίση, διατυπώνει ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης Tεο Φράνκεν, σε δηλώσεις του προς τη βελγική εφημερίδα De Standaard.

Σημειώνεται επίσης ότι ο ακραία συντηρητικός Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης, είναι απ’ αυτούς που πρωτοστατούν στην κριτική εναντίον της Ελλάδας.

Από πλευράς της, η εφημερίδα De Morgen σημειώνει ότι ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης υπογράμμισε την ανάγκη να αναλάβει στο εξής η ΕΕ την ευθύνη και διαχείριση των κέντρων υποδοχής προσφύγων (hotspots) προχωρώντας στην δημιουργία όχι μόνο 8000-10000 θέσεων αλλά 200.000. «Μιλάμε για γελοίους αριθμούς, 8000 ή 10000», πρόσθεσε. «Δόθηκε μια εντελώς λανθασμένη ερμηνεία στα hotspots», συμπλήρωσε. «Μέχρι τώρα υπήρχε η αντίληψη, ότι αρκεί να παίρνουμε τα δακτυλικά αποτυπώματα των μεταναστών/προσφύγων και να τους αφήνουμε ανενόχλητους να συνεχίζουν το ταξίδι τους. Πρέπει όμως να παραμένουν έγκλειστοι σε ένα χώρο που θα τους παρέχει τις αναγκαίες ευκολίες», σημείωσε. «Όποιοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, και σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθούν στο Βουκουρέστι παρά στις Βρυξέλλες, ενώ όποιοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας πρέπει να επαναπροωθούνται στη χώρα προέλευσής τους», υπογράμμισε.

Στο κεντρικό άρθρο της ίδιας εφημερίδας, χαρακτηρίζονται ωστόσο «ιστορικό λάθος μεγάλου διαμετρήματος», τα σχέδια της ΕΕ να βάλει στο ψυγείο την συνθήκη Σένγκεν, ενώ θεωρείται πως τυχόν αποκλεισμός της Ελλάδας θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ανθρωπιστική κρίση μεγάλου μεγέθους, στο βαθμό που εξαθλιωμένοι πρόσφυγες θα στοιβάζονται πλέον σε «αυτοσχέδια παραπήγματα» στα ελληνομακεδονικά (sic) σύνορα. Μόνη λύση, υποστηρίζει η εφημερίδα, είναι η κατασκευή κέντρων υποδοχής στην Ελλάδα επαγγελματικών προδιαγραφών, όπου θα γίνεται η ταυτοποίηση, η διαλογή και στη συνέχεια ο επιμερισμός των προσφύγων.

Στις κλιμακούμενες απειλές προς την Ελλάδα για απoπομπή από την ζώνη Σέγκεν, εάν δεν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση των συνόρων της με την Τουρκία, αναφέρεται και η De Volkskrant σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Η ΕΕ απειλεί την Ελλάδα με αποκλεισμό από την Σέγκεν».

Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο χτεσινό άτυπο συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στο Άμστερνταμ και την απόφαση των κρατών-μελών να στηρίξουν την πρωτοβουλία της Κομισιόν να συνδράμει τις αρχές της ΠΓΔΜ στις προσπάθειες που καταβάλλουν για καλύτερη φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα, κάτι που όμως προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα αναπληρωτή Μετανάστευσης Γ. Μουζάλα.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 27/01/2016 14:54:32

  Ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι έχει το δικαίωμα να εισάγει στην ΕΕ εκατομμύρια μετανάστες, τους οποίους μετά ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν στις πλάτες τους οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.
  Για αυτό έβγαλε μια κυβέρνηση σύμφωνα με τη θρησκεία της οποίας ο ιδανικός κόσμος δεν έχει ούτε σύνορα ούτε εθνικά κράτη και μπορούμε να ξεκινήσουμε το χτίσιμό του από εδώ.
  Ώρα να πληρωθεί το τίμημα της απύθμενης βλακείας και ψευτοηθικής του.
  Φταίνε και οι Ευρωπαίοι που αντί να τιμωρήσουν την Τουρκία της δίνουν δώρα. Όμως αν ο λαός ήθελε να αντιμετωπίσει σοβαρά το πρόβλημα θα κοιτούσε να φτιάξει ισχυρό κράτος που να το υπολογίζουν οι άλλοι. Η Τουρκία είναι πολύ ισχυρότερη για αυτό προτιμούν να τα έχουν καλά μαζί της. Η Ελλάδα κι αυτή την περιορισμένη ισχύ που είχε την έχασε επειδή ο λαός ήθελε να μην τελειώσει η ανομία της μεταπολίτευσης.

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 27/01/2016 15:04:55

  Αποκλείεται! Ο βατραχομούρης είναι αποδεδειγμένα φιλλέλην και μας αγαπά αγιάτρευτα.

  Αν όμως η λατρεία που μας εκφράζουν εσχάτως οι εταίρες μεγαλώσει ανεξέλεγκτα και πάει να μας πνίξει (κι άλλο), μήπως να βρούμε έναν τρόπο ώστε να πάψουμε να είμαστε ελκυστικός προορισμός για κάθε δύστυχο που ψάχνει τρόπο μέσω ημών να εγκατασταθεί στις χώρες των υπευθύνων για τα εγκλήματα που συντελούνται στη χώρα του;

  Δεν είναι δα η Σέγκεν και ...ταμπού! Απέραντο Στρατόπεδο δυστυχισμένων μόνο να μην καταλήξουμε.

 3. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 15:31:50

  Οι ψηφίσαντες Χαλιφάτο για επίδομα προπέλας μιλάνε κι όλας.

  Σκασμός , ζαγάρια, που είπε κι ο Πλαστήρας.

  Η παράταξις του ανθελληνισμού και της προδοσίας, πόσο δίκιο είχε ο Γέρος της Δημοκρατίας...

 4. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 15:32:43

  Capital controls, passport controls, Χαλιφάτο κι έπεται συνέχεια.

  Στον πρώτο χρόνο είμαστε ακόμα.

 5. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 15:34:50

  Ο Βατραχομούρης σε 20 χρόνια θα έχει ακόμα Χριστιανικό Βασίλειο με Ευρωπαίους κατοίκους, όπως και σήμερα.

  Σε είκοσι χρόνια εδώ θα μας έχετε ξανακάνει Ευρωπα'ι'κή Τουρκία και Χαλιφάτο.

  Σιωπή πια τράφικερ !

 6. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 15:38:52

  Οι ψηφίσαντες την κυρία ''λιάζονται'' ας σωπάσουν ή ας ζητήσουν μια συγγνώμη καλύτερα.

 7. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 15:45:56

  Η ΕΕ προσφέρθηκε να στείλει λιμενικούς και συνοριοφύλακες να μας βοηθήσουν.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι.

  Ε, ο κύβος ερρίφθη, δεν θα μιλάνε με τους μπροστινούς των τράφικερ μέχρι να γίνουν Χαλιφάτο.

  Το Μεγάλο Δουκάτο και σε 20 χρόνια θα είναι Χριστιανικό Δουκάτο με κύρια κοινότητα μεταναστών τους Πορτογάλους.

  Η Ελλάς θα έχει σβήσει από τον χάρτη, όπως επέλεξε, τρις.

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/01/2016 15:52:47

  Έστω και την τελευταία στιγμή να σοβαρευτούν (αν μπορούν) οι ιδεοληπτικοί και να αρχίσουν να δρούν υπέρ της Πατρίδας μας πρώτα και ύστερα υπέρ της Ευρώπης.
  Ν αφήσουν τα μυοχαλαρωτικά και λοιπά εμπριμέ περί ανάγκης εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα των ''προσφύγων''.
  Δεν είναι πρόσφυγες,λαθρομετανάστες είναι. Γνωρίζουμε όλοι από ποιά συγκεκριμένα παράλια της Τουρκίας μπαίνουν στις βάρκες και ξεκινούν την πορεία αυτοκτονίας στο μανιασμένο πέλαγο,αφού γνωρίζουμε σε ποιά σημεία ακριβώς και σε ποιά νησιά κατευθύνονται πάντα.
  Δεν χρειάζεται περιπολίες όλο το Αιγαίο.Στο όριο των χωρικών μας υδάτων να τους πισωγυρίζουν χωρίς πολλές ευγένειες.Το Νόμπελ ας το αφήσουν για του χρόνου για την καλύτερη κακαβιά. Εδώ είναι Ελλάδα και άλλους λαθροταλιμπανάδες δεν αντέχουμε. Όσα παιδιά ΤΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ,όχι πνίγονται,οι γονείς τους,να τα περιμαζεύουν και τα έξοδα της κηδείας να τα στέλνουν εναλλάξ σε Γιούνγκερ και Σόΐμπλε.
  Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουμε δράση,έχουν δίκιο σ' αυτό το θέμα οι Ευρωπαίοι,εμείς αν είμασταν στη θέση τους πώς θα σκεφτόμασταν; Και μην ακούσω τίποτε γλυκανάλατα περί αλληλεγγύης,διότι ΑΥΤΟ δεν είναι αλληλεγγύη,είναι λαθρεποικισμός και σταδιακή αλλοίωση του ντόπιου πληθυσμού,ας ξυπνήσουμε πρίν είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αργά...

 9. Naruto avatar
  Naruto 27/01/2016 18:40:18

  @ΚΥΘΗΡΙΟΣ Με πρόλαβες φίλε μου ήθελα να επισημάνω την ευθύνη των γονιών για τα παιδιά που πνίγονται . Κανονικά αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι στην φυλακή γιατι πράγματι ΠΝΙΓΟΥΝ τα παιδιά τους . Ποιός πατέρας θα έβαζε το παιδί του Γενάρη μήνα με τέτοιο καιρό σε ενα άθλιο βαρκάκι και να ξανοιχτεί στο Αιγαίο ;
  Στην θρησκεία τους όμως τόση είναι η αξία της ζωής .

 10. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 27/01/2016 18:53:30

  ** Παρακαλούνται οι εμμονικοί κινδυνολόγοι (που επαναλαμβάνουν μονότονα τον κολλημένο εαυτό τους), οι υστερικοί, οι φανατικοί οπαδοί των δικτατορικών καθεστώτων που χαζολογάνε αυτοκοροϊδευόμενοι πως τάχα έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν τη σιωπή σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους ή και να μονοδρομήσουνε αυθαιρέτως την αλήθεια, να σωπάσουν. Ένα καταπραϋντικό φασκόμηλο, θα χαλαρώσει τα ταλαιπωρημένα τους νεύρα και σίγουρα όλο και κάποιος θα βρεθεί --εφόσον ζητήσουν βοήθεια--, ν΄ασχοληθεί επιστημονικά μαζί τους, ώστε να φέρει κάποια μέρα την ειρήνη, στον ταραγμένο τους ψυχισμό.

  Με απέραντη κατανόση, στους ανορθόγραφους ... Ε.Τ της ζωής μας.

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/01/2016 20:57:36

  Έτσι ακριβώς φίλε @Naruto,αυτές είναι αποστολές αυτοκτονίας,ιδίως για τα παιδιά τους,τα οποία στο κάτω-κάτω τί φταίνε να τα σκυλοπνίγουν έτσι...Είναι ασυνείδητοι οι διακινητές,είναι ασυνείδητες οι απέναντι ''Αρχές'',είναι ασυνείδητοι οι γονείς,είναι ασυνείδητοι οι Ευρωπαίοι,ο Γιούνγκερ,η Μέρκελ,όλοι...τί στο καλό η Ελλάδα πρέπει να αναπληρώσει όλων την ασυνειδησία;
  Έκανε ό,τι μπορούσε μέχρι τώρα,δεν είναι όμως λύση να έλθουν όλοι και να μείνουν εδώ!

 12. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 22:53:49

  Κινδυνολογία λέγατε τα capital controls.

  Κινδυνολογία λέγατε το σχέδιο δραχμής, μέχρι που ομολόγησε ο Βαρούφας.

  Κινδυνολογία λέτε και τώρα.  Άρα τι θα συμβεί;

 13. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 22:57:15

  5.000 USD το κεφάλι τσιμπάνε , τα υπόλοιπα είναι νά΄χαμε να λέγαμε.

 14. ΤΤ avatar
  ΤΤ 27/01/2016 22:58:48

  Άργησα να καταλάβω το ''δικτατορικό καθεστώς''. Το σκασμός ζαγάρι ο Πλασ΄τηρας το είπε στην βουλή, επικεφαλής δημοκρατικής κυβέρνησης πανεθνικής αποδοχής. Ναι, ακόμα και του ΚΚΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.