Σχέδιο προσηλυτισμού ισλαμιστών;
09/08/2016 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχέδιο προσηλυτισμού ισλαμιστών;

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική είδηση κυκλοφορεί προκαλώντας έντονους προβληματισμούς και επιβεβαιώνοντας όσους αγωνιούν για το μέλλον την Ελλάδας.

Η είδηση αυτή αναφέρει ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Mission Dawah, η οποία αποτελεί τμήμα της Ισλαμικής Ακαδημίας Παιδείας και Έρευνας (iERA) που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009 από τον Αμπντούρ Ραχέεμ Γκριν (Abdur Raheem Green), Βρετανό σαλαφιστή, καλεί τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα να βοηθήσουν στην διάδοση του μηνύματος του Αλλάχ.

Δηλαδή ζητά απ' όσους βρίσκονται στην Ελλάδα να συμβάλουν με κάθε τρόπο να αυξηθούν οι οπαδοί του Αλλάχ

Το κάλεσμα έγινε μέσω της σελίδας της οργάνωσης στο Facebook στις 20 Ιουνίου του 2016 αλλά εξακολουθεί να βγαίνει στις αρχικές σελίδες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ως χορηγούμενο. Δεν ξέρουμε αν είναι προβοκάτσια, αλλά απ' όσο γνωρίζουμε οι μουσουλμάνοι δρουν με τον τρόπο αυτό. Η επέκταση του μηνύματος της θρησκείας τους είναι το βασικό τους στοίχημα.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η iERA, στην οποία υπάγεται η ΜΚΟ Mission Dawah, έχει χαρακτηρισθεί ως ομάδα μίσους από αντι-θρησκευτικές οργανώσεις και ειδήμονες, κάτι που τα μέλη και το διοικητικό της συμβούλιο αρνούνται.

Μέλος στο διοικητικό της συμβούλιο υπήρξε ο Ζακίρ Ναΐκ (Zakir Naik), ο οποίος σε ομιλίες του έχει δηλώσει πως όλοι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να είναι τρομοκράτες.

Ο ηγέτης της οργάνωσης αυτής, Αμπντούρ Ραχέεμ Γκριν είχε γεννηθεί ως Άντονι (Anthony Vatswaf Galvin Green) το 1962. Θεωρείται σαλαφιστής, δηλαδή φανατικός ορθόδοξος μουσουλμάνος.

Η κινδυνολογία δεν κάνει καλό. Ούτε οι θεωρίες συνωμοσίας, ούτε η στοχοποίηση ανθρώπων ή οργανώσεων. Τι θα γίνει, ωστόσο, αν όλα αυτά είναι αλήθεια; Τι θα γίνει αν οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσοι θα έρθουν, ξεκινήσουν ένα εκτεταμένο σχέδιο προσηλυτισμού που άγνωστο πως θα χρηματοδοτείται από μυστικά κονδύλια; Και καλά, ας πούμε ότι είμαστε... εντάξει με τη διάδοση του μουσουλμανικού μηνύματος που δεν έχει καμιά σχέση με τη βία. Τι θα γίνει αν μπουκάρουν ακραίοι σαλαφιστές ή όποιος άλλος κατιμάς και αρχίσει τον προσηλυτισμό μεταξύ απελπισμένων μεταναστών; Τι θα γίνει αν η Ελλάδα μετατραπεί σε «εκτροφείο» τρομοκρατών που θα διασπαρούν σε όλο τον κόσμο;

Και τι θα συμβεί αν σκάσει καμιά... βομβίτσα στην Ελλάδα και σκοτωθούν μερικοί συμπατριώτες μας; Αυτά για όσους το παίζουν προοδευτικοί με τις κατασκευές τεμένους ή τους λατρευτικούς χώρους που δεν θα έχουν κανέναν έλεγχο.