Συνταξιούχοι πεθαίνουν περιμένοντας να πάρουν σύνταξη – Στην αναμονή ως και τρία χρόνια
13/03/2017 14:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνταξιούχοι πεθαίνουν περιμένοντας να πάρουν σύνταξη – Στην αναμονή ως και τρία χρόνια

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς είναι οι περικοπές γύρω από τις νέες συντάξεις, ωστόσο, υπάρχει μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος.

Δεν είναι λίγοι οι συνταξιούχοι που είναι στην αναμονή έως και τρία χρόνια για να λάβουν την σύνταξη τους με συνέπεια ορισμένοι από αυτούς να μην προλαβαίνουν και να πεθαίνουν.

Η εφημερίδα Τα Νέα παρουσιάζει στοιχεία φωτιά της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, για τις εκκρεμείς συντάξεις καταδεικνύουν τη διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα, σήμερα εκκρεμούν 95.000 παλιές συντάξεις (οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί πριν από τον Μάιο του 2016) και 55.000 νέες συντάξεις (οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν πριν τον νόμο Κατρούγκαλου).

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, η κατάσταση είναι απελπιστική και σε ορισμένα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αττική υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης με εξαιρετικά μικρό αριθμό εισηγητών για την έκδοση της σύνταξης. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη ο μέσος όρος αναμονής για έκδοση σύνταξης φτάνει και τα δύο χρόνια, ενώ σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης (πάνω από δύο Ταμεία) αγγίζει και τα τρία χρόνια!

eleftherostypos.gr