Συνταξιούχοι διαδήλωσαν μοιράζοντας πενηντάρικα - χαρτοπετσέτες
15/12/2016 21:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνταξιούχοι διαδήλωσαν μοιράζοντας πενηντάρικα - χαρτοπετσέτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στα Προπύλαια οι συνταξιούχοι, οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη χορήγηση της «μισής 13ης σύνταξης» την οποία χαρακτηρίζουν «ψίχουλα».

Υπολογίζεται πως οι συγκεντρωμένοι ήταν πάνω από 5.000 άτομα.

Μάλιστα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση του πρωθυπουργού, την οποία θεωρούν προσβλητική, ορισμένοι συνταξιούχοι μοίρασαν χαρτοπετσέτες-χαρτονομίσματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, 8μελής αντιπροσωπία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στον οποίο έθεσαν το πάγιο αίτημά τους να κανονιστεί άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης ο κ.Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στον κ.Τσίπρα και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα τους δώσει την τελική απάντηση.

Ο κ.Κουμπούρης τόνισε ότι μέχρι τότε οι συνταξιούχοι παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την μόνιμη επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ , τη μη κατάργηση του ΕΚΑΣ και την επιστροφή των χρημάτων που έχουν χάσει με τις περικοπές στις συντάξεις όλα αυτά τα χρόνια.

Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τον… «μποναμά» που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

imerisia.gr