Συναγερμός στη Ξάνθη: Βρέθηκαν όπλα και σφαίρες μέσα σε τζαμί [ΦΩΤΟ]
28/03/2017 22:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συναγερμός στη Ξάνθη: Βρέθηκαν όπλα και σφαίρες μέσα σε τζαμί [ΦΩΤΟ]

Συναγερμός σήμανε στη Ξάνθη το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκαν όπλα και σφαίρες μέσα σε σε τζαμί.

Αξιοποιώντας πληροφορίες και μαρτυρίες, οι αρχές προχώρησαν νωρίτερα σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου. Εκεί βρέθηκαν δύο πιστόλια, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και τριάντα φυσίγγια.

Η αστυνομία μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα στο τζαμί, στο χώρο του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, ένα άλλο 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και 30 φυσίγγια.

Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη ο ιμάμης Σαμπρή Εμίν Κεχαγιά για οπλοκατοχή, με εντολή του εισαγγελέα, και ανακρίνεται για την υπόθεση.

Το site της Θράκης «Αντιφωνητής online», συνοδεύει μάλιστα το σχετικό άρθρο του με φωτογραφία από τα ευρήματα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες και αφού η υπόθεση πήρε έκταση σε ΜΜΕ τοπικά και εθνικής εμβέλειας, ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.

Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.

Πηγή ΦΩΤΟ: antifonitis.gr-imerisia.gr