Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα σε αστυνομικό στόχο
08/10/2016 14:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα σε αστυνομικό στόχο

Απόρρητη διαταγή για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας αστυνομικών και έκτακτο σχεδιασμό ασφαλείας για αστυνομικές εγκαταστάσεις και οχήματα εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από αναλύσεις αρμόδιων αξιωματικών που εκτιμούν ότι επίκειται επίθεση σε αστυνομικό στόχο ως «απάντηση» στις πρόσφατες καταγγελίες για «καψώνια» στο Α.Τ. Ομονοίας.

Το διαβαθμισμένο έγγραφο κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες τις προηγούμενες ημέρες και προβλέπει τη μέριμνα για αποτελεσματική φρούρηση Αστυνομικών Τμημάτων με φρουρούς αποκλειστικά επιφορτισμένους με καθήκοντα σκοπού, 24ωρη φύλαξη των αστυνομικών εγκαταστάσεων από άνδρες με πλήρη εξοπλισμό που θα ελέγχουν ενδελεχώς τους εισερχομένους στις εγκαταστάσεις, στάθμευση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων σε κλειστούς χώρους στάθμευσης (όπου υπάρχουν) και ασφάλιση των υπηρεσιακών οχημάτων που βρίσκονται σε ιδιωτικά συνεργεία σε χώρους που δεν είναι ορατοί εξωτερικά των συνεργείων.

Εφιστάται, επίσης, προσοχή στα δρομολόγια αστυνομικών που εκτελούν περιπολίες για να μη γίνονται εύκολα αντιληπτές οι διαδρομές, ενώ μέτρα θα ληφθούν για την έγκαιρη προειδοποίηση των Α.Τ. σε τυχόν προσπάθεια για καταδρομική ενέργεια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι φόβοι για επίθεση σε αστυνομικό στόχο προέκυψαν μέσα από το πληροφοριακό δίκτυο του Σώματος αλλά και από εκτιμήσεις έμπειρων αξιωματικών που ασχολούνται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και την τρομοκρατία. Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε άλλωστε πρόσφατα και από κείμενο που υπογράφεται από ομάδα με όνομα «Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2016 σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τις καταγγελίες για «καψώνια» σε ανήλικους πρόσφυγες στο Α.Τ. Ομονοίας.

Οι συντάκτες κάνουν αναφορά και στην υπόθεση θανάτου του Pellumb Marnikollaj, ο οποίος στις 3 Αυγούστου φέρεται να πήδηξε από το παράθυρο του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων. «Τα παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ. απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι άξιοι να μην τους αναγνωρίζουν ούτε οι μάνες τους όταν θα βρωμίζουν τα νεκροκρέβατα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου», ήταν η αναφορά που σήμανε συναγερμό στις Αρχές. Η ευθεία απειλή για δολοφονίες αστυνομικών παραπέμπει την Αστυνομία σε άτομα που μπορεί να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με σοβαρές υποθέσεις του παρελθόντος.

eleftherostypos.gr