Συμπλοκές στον Πειραιά μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής
08/04/2016 20:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμπλοκές στον Πειραιά μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής

Ένταση επικράτησε λίγο πριν στο κέντρο του Πειραιά, όταν ομάδα αντεξουσιαστών και μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν αντιμέτωποι. Το περιστατικό έγινε στην πλατεία Κοραή, όπου έχουν οργανωθεί για σήμερα δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, από την Χρυσή Αυγή στις 6 μ.μ. (για διαμαρτυρία για το προσφυγικό και την κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά) και από αντιφασιστικές ομάδες και αλληλέγγυους στις 5 μ.μ. (προς υποστήριξη των μεταναστών και την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους).


Κάποια στιγμή λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης των αντιφασιστικών οργανώσεων, ομάδες από τις δύο πλευρές βρέθηκαν αντιμέτωπες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμή μεγάλη ένταση.

Μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση, επενέβη η αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να διασπαστούν οι δυο ομάδες και να μην εξελιχθεί η ένταση σε γενικευμένη σύρραξη ενώ έγιναν και κάποιες προσαγωγές.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, ανάμεσα στους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που συμμετέχουν στα επεισόδια βρίσκεται και ο βουλευτής τους κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οπαδός της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με σιδηρολοστό σε τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού Ε. Στο βίντεο που προέβαλε το κανάλι φαίνεται καθαρά η επίθεση στον οπερατέρ και τον δημοσιογράφο του καναλιού.

Προς το παρόν στο σημείο επικρατεί σχετική ηρεμία, με την Αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αποφευχθεί μία εκ νέου συνάντηση ατόμων από τις δύο συγκεντρώσεις.


protothema.gr