Συμφώνησαν Μουζάλας-Δήμαρχοι: Στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό για τρεις μήνες οι πρόσφυγες
15/12/2015 21:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφώνησαν Μουζάλας-Δήμαρχοι: Στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό για τρεις μήνες οι πρόσφυγες

Στο γήπεδο του Χόκεϊ στο Ελληνικό θα φιλοξενηθούν το επόμενο τρίμηνο περίπου 500 πρόσφυγες, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γιάννης Μουζάλας μετά από συνάντηση με τους δήμαρχους Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Στη προσωρινή αυτή λύση συμφώνησαν και οι δήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, οι οποίοι είχαν αντιδράσει σθεναρά στο ενδεχόμενο στέγασης των μεταναστών στο Ελληνικό και το Ταε Κβο Ντο.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε, ταυτόχρονα, ότι θα υπάρχει αυστηρή φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία.

«Μετά από γόνιμο και εξαντλητικό διάλογο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν η πρώην Ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϊ στο Ελληνικό να χρησιμοποιηθεί για προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών, διασφαλίζοντας συγχρόνως την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο χρόνος φιλοξενίας των προσφύγων προσδιορίστηκε για 3 ακόμη μήνες: «Η συνέχιση της προσωρινής χρησιμοποίησης του χώρου για τρεις ακόμη μήνες θα τελεί υπό φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ την ευθύνη διαχείρισης θα φέρει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που θα συνεργάζεται αδιαλείπτως με τους δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια Αττικής» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

«Θεωρούμε αυτό το γεγονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δυο πλευρές θα υποστηρίξουν με συνέπεια» σημείωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μουζάλας.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.