Συλλαλητήριο κατά της κατασκευής hot spot στην Κω
10/02/2016 17:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συλλαλητήριο κατά της κατασκευής hot spot στην Κω

Συλλαλητήριο με βασικό αίτημα να μην κατασκευαστεί hot spot πραγματοποίησαν εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της. Το συλλαλητήριο έγινε έξω από το δημαρχείο του νησιού με μεγάλη συμμετοχή.

Παράλληλα, συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες για την κατασκευή του hot spot στον χώρο όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια και συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ενώ, όπως είναι γνωστό, από την πλευρά του δήμου Κω, ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να κινηθούν οι διαδικασίες για τοπικό δημοψήφισμα.

Στο μεταξύ, να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το νησί της Κω, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου μετά την σημερινή συνεδρίασή του, κατά την οποία συζητήθηκε εκτάκτως η κατάσταση που επικρατεί στο νησί λόγω των αντιδράσεων για την κατασκευή hot spot.

Το αίτημα αυτό συμπεριλαμβάνεται σε ψήφισμα που εξέδωσε το σώμα, στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι είναι αναγκαία η δημιουργία δομής διαχείρισης του προβλήματος, με τη δέσμευση της παραμονής προσφύγων και μεταναστών κατά το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα.

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο τάχθηκε έμμεσα κατά του δημοψηφίσματος, καθώς η διενέργειά του θα οδηγήσει την τοπική κοινωνία σε διχασμό,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το σχετικό ψήφισμα κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Επαρχίας Κω, οι οποίοι πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συναντήθηκαν και συζήτησαν το θέμα.

e-typos.com