Συγκλονίζει ο 70χρονος που ζητά να του κάνουν ευθανασία λόγω χρεών - «Από τον εξευτελισμό, καλύτερα μια ενεσούλα»!
18/03/2016 16:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκλονίζει ο 70χρονος που ζητά να του κάνουν ευθανασία λόγω χρεών - «Από τον εξευτελισμό, καλύτερα μια ενεσούλα»!

Συγκλονίζει ένας 70χρονος από την Εκκάρα Δομοκού, που κατέθεσε την Τετάρτη αίτημα ευθανασίας στο δημαρχείο, εξαιτίας χρέους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καλείται να πληρώσει.

Ο 70χρονος πέρασε ολόκληρη τη ζωή του στο χωριό Εκκάρα Δομοκού και ζει με μία σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα της τάξεως των 330 ευρώ. Είναι θα έλεγε κανείς μία από τις πολλές περιπτώσεις της Ελλάδας της κρίσης. Μόνο που ο συγκεκριμένος άνδρας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα...

Προ ημερών επισκέφτηκε τον δήμο Δομοκού και κατέθεσε αίτηση να του επιτρέψουν να μεταβεί στο εξωτερικό και να προχωρήσει σε ευθανασία αφού κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται στη χώρα μας. Κοινοποίησε μάλιστα την αίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο, στον υπουργό Υγείας, στον υπουργό Δικαιοσύνης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφο του lamiastar πριν από 10 χρόνια έκανε μια εξυπηρέτηση σε έναν φίλο του και βρέθηκε χρεωμένος με αποτέλεσμα πριν από μερικούς μήνες να του πάρουν και τη σύνταξη.

Αυτήν τη στιγμή ζει σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, δεν έχει να φάει και δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακά του.

«Τι να περιμένω τώρα, μόνο αέρα έχω να αναπνέω, προκειμένου να είμαι μελλοθάνατος με προθεσμία καλύτερα να μου κάνουν μια ενεσούλα. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω αλλά δεν έχω το θάρρος να το κάνω. Ο εξευτελισμός του ανθρώπου εμένα προσωπικά δεν μου αρμόζει», λέει και τα λόγια συγκλονίζουν.

imerisia.gr