Στουρνάρας «πυροβολεί»: Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια
22/09/2016 16:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στουρνάρας «πυροβολεί»: Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια

Νέος γύρος του πολέμου που έχει ξεσπάσει γύρω από τον Γιάννη Στουρνάρα και τη σύζυγό του, έχει ξεσπάσει μετά τα δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Dog του Κώστα Βαξεβάνη. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο διοικητής της ΤτΕ, ως υπουργός Οικονομικών παρενέβη για να εξαφανιστούν έρευνες σε βάρος της συζύγου του για συμβάσεις που υπέγραψε με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, αναφέρει ότι η εταιρείας της Λίνας Νικολοπούλου - Στουρνάρα πήρε δουλειές ενώ ο σημερινός διοικητής της ΤτΕ ήταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Το περιοδικό αφήνει επίσης υπονοούμενα γράφοντας ότι υπάρχει μια χαμένη έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μια περίεργη παραίτηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Συμβάσεων και αναρωτιέται: «Ποιος ο ρόλος του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα».

Αμεση ήταν η απάντηση του διοικητή της ΤτΕ ο οποίος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει παραλήρημα τα όσα γράφονται. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας:

1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.

Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις.

imerisia.gr