Στο τσακ αποφεύχθη η απόδραση του Μαζιώτη: Βρήκαν κομμένα κάγκελα στις φυλακές Κορυδαλλού
24/02/2016 21:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο τσακ αποφεύχθη η απόδραση του Μαζιώτη: Βρήκαν κομμένα κάγκελα στις φυλακές Κορυδαλλού

Καλά οργανωμένο, τόσο εκτός όσο και εντός των φυλακών ήταν, όπως αποδεικνύεται, το σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού που είχε οργανώσει η Πόλα Ρούπα.

Σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε χώρο του παραρτήματος της πτέρυγας ΣΤ΄ των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου.

Τα κάγκελα που βρέθηκαν κομμένα ήταν σε κοινόχρηστο χώρο (κουζίνα) της ΣΤ΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού και στο χώρο αυτό είχε πρόσβαση ο Νίκος Μαζιώτης, σύντροφος της καταζητούμενης Πόλα Ρούπα.

Ήδη διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε τυχόν εμπλεκόμενους.

Ακόμη, επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα, ενώ ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Εξάλλου, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα αναφέρει τα εξής:

1) Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων, 2) Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο, 3) Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια και 4) Η παραμονή στις φυλακές Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του υπουργείου, αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει τη σταθερή θέση του ότι «στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα».

imerisia.gr