Στο νοσoκομείο ο Διώτης – Διεκόπη η δίκη του
30/09/2016 13:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο νοσoκομείο ο Διώτης – Διεκόπη η δίκη του

Για τις 5 Οκτωβρίου διακόπηκε, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του επί του υλικού της λίστας Λαγκάρντ.

Η διακοπή προήλθε έπειτα από αίτημα της πλευράς του κατηγορούμενου, ο οποίος εισήχθη χθες σε νοσοκομείο με ξαφνική αδιαθεσία. Οι δικηγόροι του κ. Διώτη προσκόμισαν στην έδρα του δικαστηρίου ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ζάλης, αστάθειας και άλλων.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκινάει περίπου τρία χρόνια μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Θέματος» για την χαμένη λίστα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης από τους τότε οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και αφού έχει προηγηθεί η πρώτη μεγάλη δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η κατηγορία που έχει αποδοθεί στον κ. Διώτη και την οποία ο ίδιος και η υπεράσπισή του αναμένεται να δώσουν «μάχη» ενώπιον του ακροατηρίου για να καταρρίψουν, είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με το βούλευμα ο Ιωάννης Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονομάτων Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

Από την πλευρά του ο πρώην εισαγγελέας έχει αντιτείνει, πως δεν μπορούσε να αξιοποιήσει την επίμαχη λίστα καθώς όπως έχει υποστηρίξει αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί, επιχείρημα που όμως απέρριψαν με το βούλευμά τους τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Ο κ. Διώτης είχε αναλάβει επικεφαλής του ΣΔΟΕ στις 6 Μαΐου 2011 διαδεχόμενος τον Ιωάννη Καπελέρη, για τον οποίο τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη.

eleftherostypos.gr