Στο εδώλιο 104 άτομα για το «παραδικαστικό Νο 2»
06/07/2016 12:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο εδώλιο 104 άτομα για το «παραδικαστικό Νο 2»

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται μετά από δέκα χρόνια, 104 πρόσωπα για εμπλοκή στο «παραδικαστικό κύκλωμα νούμερο 2», βάσει του υπ’ αριθμ. 1143/2016 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Μεταξύ αυτών, γνωστά πρόσωπα της Δικαιοσύνης, δικηγόροι, δικαστές, ενώ μαζί τους στη λίστα βρίσκονται ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο «τηλεοπτικός» δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, καθώς και φοροτεχνικοί, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες, που υφάρπαζαν ακίνητα, πλαστογραφούσαν αποφάσεις, με αποτέλεσμα η υπόθεση να βαπτιστεί ως «Παραδικαστικό πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι, ως μέλη του κυκλώματος, εντόπιζαν ακίνητα – «φιλέτα», ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και, ιδρύοντας εικονικές εταιρείες, τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος. Φέρονται επίσης να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι «δώρου» την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει να διατηρηθεί η ισχύς για συνολικά 36 εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος κατηγορουμένων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, αλλά και τη σύλληψη ενός ακόμη κατηγορούμενου και την προσωρινή κράτησή του έως την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του κατηγοριών.

Παράλληλα, διατάσσει να διαβιβαστούν αντίγραφα εγγράφων στον αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

eleftherostypos.gr