Στο δρόμο 2.500 αστυνομικοί για την απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό
05/02/2016 21:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο δρόμο 2.500 αστυνομικοί για την απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εξέφρασαν περίπου 2.500 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε πριν από λίγη ώρα στην πλατεία Κολοκοτρώνη, έξω από την Παλαιά Βουλή.

Κεντρικό σύνθημα των ενστόλων ήταν «αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας για το λαό», ενώ σε διάφορα πανό που είχαν αναρτήσει σημείωναν μεταξύ άλλων «σώζουμε ζωές, μην πνίγετε τις δικές μας», «προστατεύστε αυτούς που σας προστατεύουν», «όχι στις περικοπές δεν αντέχουμε άλλο».

Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ζητούν παράλληλα από την κυβέρνηση να μην προωθήσει τις νέες ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, αλλά και να αναγνωρισθεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το σχέδιο για το ασφαλιστικό και να ανοίξει διάλογο. Η αστυνομία προσφέρει το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και τη Λαϊκή Ενότητα, ακολούθησε πορεία, αρχικά προς τη Βουλή όπου οι ένστολοι επέδωσαν ψήφισμα, και στη συνέχεια στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης των σωμάτων ασφαλείας, άνοιξαν πριν από λίγα λεπτά.

Στην Τροχαία ο γάιδαρος των ενστόλων

Στο δρόμο 2.500 αστυνομικοί για την απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό 206286 photo

Ένα γάιδαρο προσπάθησαν να βάλουν στην κεφαλή της πορείας τους οι ένστολοι, που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για το ασφαλιστικό.

Παρόλα αυτά, πριν προλάβει να φτάσει στο σημείο της συγκέντρωσης ο γάιδαρος εντοπίστηκε στην οδό Ακαδημίας από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε μαζί με τον οδηγό του οχήματος στην τροχαία Αττικής.

«Κύριοι, η γαϊδουρινή υπομονή μας έχει τελειώσει» έγραφε μια αφίσα που είχε τοποθετηθεί πάνω στο συμπαθές τετράποδο.

Πηγή:imerisia.gr