Στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού μεταφέρθηκαν οι οκτώ Τούρκοι
22/07/2016 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού μεταφέρθηκαν οι οκτώ Τούρκοι

Υπό άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο λόγος που αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής είναι ότι πρόκειται για ένα νέο κτίριο με τα κρατητήρια να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Το κάθε κελί διαθέτει δική του τουαλέτα ενώ δεν υπάρχουν άλλοι κρατούμενοι παρά μόνο οι οκτώ Τούρκοι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ακόμη ένας λόγος για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση είναι «προστατευμένη» μέσα σε έναν χώρο όπου δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση πολιτών.

Μικρή ένταση προκλήθηκε από το γεγονός πως οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ενημερώθηκαν με καθυστέρηση για την μεταγωγή. Ωστόσο, μέχρι και το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή η τοποθεσία στην οποία θα οδηγούνταν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι οι οκτώ Τούρκοι θα μεταφέρονταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Άλλες πηγές έλεγαν ότι δεν ήταν απίθανη η μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια ώρα, όμως κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μην μεταφέρονταν στην Αθήνα αλλά σε άλλη πόλη, για παράδειγμα κάπου στην κεντρική Ελλάδα.

Χθες, έπειτα από την δίκη τους, οι συλληφθέντες -έξι πιλότοι και δύο μηχανικοί- μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα. Μετά από μια τυπική διαδικασία η απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία της παράνομης εισόδου των αξιωματικών στη χώρα ήταν «ένοχοι», με το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης να τους επιβάλλει την ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή, ενώ στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και ότι κινδύνεψε η ζωή τους.

Το δικαστήριο τους απάλλαξε από το αδίκημα της παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διοικητική κράτησή τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για χορήγηση ασύλου. Έτσι οι συλληφθέντες γύρισαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, εν αναμονή της απόφασης της Ύπατης Αρμοστείας για χορήγηση ασύλου.

elefttherostypos.gr