Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα για τα "δηλητηριασμένα τρόφιμα" από αντιεξουσιαστές
19/12/2017 17:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα για τα "δηλητηριασμένα τρόφιμα" από αντιεξουσιαστές

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε η προανάκριση, σχετικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες, σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΦΕΤ και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο. Ελέγχους στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει και ο ΕΦΕΤ, σε στενή συνεργασία με την αστυνομία, ενώ παράλληλα καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν στην προμήθεια των εν λόγω προϊόντων και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να τα αποσύρουν από τα ράφια τους.

Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα για τα "δηλητηριασμένα τρόφιμα" από αντιεξουσιαστές 275126 photo

Ειδικότερα, οι αυτοαποκαλούμενοι Μαυροπράσινοι Εμπρηστές απειλούν με τοποθέτηση δηλητηριασμένων τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ και παραθέτουν, σε ανακοίνωση που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, indymedia, φωτογραφίες με τις οποίες, όπως ισχυρίζονται, φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο έβαλαν σε αυτά τα τρόφιμα υδροχλωρικό οξύ.


Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι "αυτές τις μέρες των χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτέρα περιτυλίγματα" αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους".


Τέλος, απειλούν να επανατοποθετήσουν από τις 20 έως και τις 24/12 τα προϊόντα, στα οποία έβαλαν υδροχλωρικό οξύ, στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο ΕΦΕΤ ξεκίνησε ελέγχους για τα "δηλητηριασμένα τρόφιμα" από αντιεξουσιαστές

Ελέγχους στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε στενή συνεργασία με την αστυνομία, έχει ξεκινήσει ήδη ο ΕΦΕΤ, μετά την ανάρτηση κειμένου σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των προϊόντων που αναφέρονται στο κείμενο των αντιεξουαστών και παράλληλα καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

"Ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των κάτωθι προϊόντων (απεικονίζονται στη συνέχεια), ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017 :
Μεμονωμένες συσκευασίες "COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
Μεμονωμένες συσκευασίες "COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
Συσκευασίες "Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.
Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος

Καλούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης. Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι εταιρείες, οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα".

Πηγή:capital.gr