Στην Άγκυρα έλληνας πραγματογνώμονας για τους στρατιωτικούς
07/03/2018 21:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Άγκυρα έλληνας πραγματογνώμονας για τους στρατιωτικούς

Στην Άγκυρα μετέβη έλληνας πραγματογνώμονας που θα συμμετάσχει στην έρευνα των κινητών τηλεφώνων των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.


Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου του Alpha, ο λόγος που ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών να μεταβεί εκεί έλληνας τεχνικός κινητής τηλεφωνίας ανέκυψε από την στιγμή που οι τουρκικές αρχές έχουν πάρει τα κινητά τους τηλέφωνα και φοβούνται τυχόν αλλοίωση χαρακτηριστικών και δεδομένων.

Για την κίνηση αυτή είχε προϊδεάσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Αυτό που φοβάται όσο τίποτε η κυβέρνηση είναι να «φυτευτεί» στο κατηγορητήριο και η κατασκοπεία. Η εμμονή στα κινητά τηλέφωνα, η έρευνα που γίνεται για να αποδειχθεί αν έχουν σβηστεί φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία, αλλά και η αναφορά του κ. Κοτζιά περί εμπειρογνωμόνων που θα πρέπει να πάνε στην Τουρκία για τα τηλέφωνα, δείχνει ακριβώς αυτό τον φόβο.

Ένα άλλο μείζον ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο των διπλωματικών επαφών είναι, σύμφωνα με τον ALPHA, η αποδοχή από την τουρκική πλευρά της μεταφράστριας που θέλει να ορίσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι τώρα δεν έχουν αποδεχθεί τη συγκεκριμένη μεταφράστρια που θέλει να βάλει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

in.gr