Στη φυλακή θα μείνει -προς το παρόν- ο Άκης Τσοχατζόπουλος
28/04/2017 21:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη φυλακή θα μείνει -προς το παρόν- ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Δεν αποφυλακίζεται – τουλάχιστον – τις επόμενες ώρες, ο Ακης Τοχατζόπουλος, καθώς παρουσιάζονται προβλήματα τόσο στην συγκέντρωση των 200.000 ευρώ όσο και στις παλιές καταδίκες του για την υπόθεση του πόθεν έσχες, για την οποία εκτίει ποινή 5,5 ετών ενώ του είχε επιβληθεί και πρόστιμο 210.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ο ιδιώτης που "δάνειζε" τον πρώην υπουργό φέρεται να το ξανασκέφτεται. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του δικαστηρίου να αντικαταστήσει την φυλάκισή του με εγγύηση 200.000 ευρώ αφορά την καταδίκη του σε 20ετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών. Αυτό γεννά νομικά προβλήματα καθώς η ποινή για το πόθεν έσχες, δεν είχε τακτοποιηθεί και εξ αυτού η αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου δεν ήταν δυνατόν να γίνει ούτε σήμερα, και πάντως πριν οι συνήγοροί του προβούν σε ορισμένες νομικές ενέργειες οι οποίες και απαιτούν χρόνο.

Όμως πηγές από την υπεράσπισή του τονίζουν, ότι ακόμα και αν τακτοποιηθεί το θέμα με την ποινή του πόθεν έσχες και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο η αποφυλάκισή του να αποβεί τελικώς βραχύβια.

Κι αυτό γιατί αν το Πεντεμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση του για τα εξοπλιστικά σε δεύτερο βαθμό του επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως ενδέχεται με βάση και την ποινή για το πόθεν έσχες να μην συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή...

capital.gr