Στη φυλακή ο -καθ ομολογίαν του- δολοφόνος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου
02/11/2017 15:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη φυλακή ο -καθ ομολογίαν του- δολοφόνος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου

Μόλις λίγα λεπτά της ώρας, διήρκεσε η απολογία του 32χρονου Αλβανού που ομολόγησε τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον 13ο τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου παρέμεινε για μερικά λεπτά και μάλιστα απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο. Στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Φέρεται ήδη να επιβεβαίωσε τα όσα είχε ομολογήσει στην προανακριτική του κατάθεση στις αστυνομικές αρχές για τη συμμετοχή του στη δολοφονία. Νωρίτερα, ο 32χρονος βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου εκτελέστηκε το ένταλμα σε βάρος του για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την ανθρωποκτονία του γνωστού ποινικολόγου στο γραφείο του.

Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος των πέντε κατηγορούμενων για τη δολοφονία Ζαφειροπουλου, αφορά κατά περίσταση στις εξής αξιόποινες πράξεις:

- Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού

- Ηθική αυτουργία σε αυτή από κοινού και κατά συρροή
- Ληστεία από κοινού και κατά συρροή

- Απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία

- Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπές από την 1η Απριλίου 2016. Αρχικά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία οδηγήθηκε στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά στις 5 Σεπτεμβρίου έχοντας συμπληρώσει το 1/5 έκτισης της ποινής πήρε 5ήμερη άδεια, όπως είχε δικαίωμα, και την παραβίασε. Από τότε έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από τον γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη.

ΕΛΑΣ: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δραστών της δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των δύο Αλβανών, που ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πρόκειται:

-για τον συλληφθέντα (επ.) IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία.

02112017dhmosoiopoihshgada001


-και τον μη συλληφθέντα (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία.

02112017gadadhmosiopoihsh003


Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή:capital.gr