Στη Δικαιοσύνη η ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη
04/01/2017 12:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη Δικαιοσύνη η ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη

Σε μηνυτήρια αναφορά και αγωγή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, προχωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) «για αποκατάσταση του κύρους της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, «τα χρήματα θα τα διαθέσουμε για την υποδοχή ενός ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου από τα επιλεγέντα Νοσοκομεία».

Σε μία μακροσκελή ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι η στάση της ήταν η ίδια καθ' όλη τη διάρκεια των μνημονιακών κυβερνήσεων. «Το 2013 επί Υπουργίας Γεωργιάδη, κτίσαμε το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ με τη συμμετοχή πολλών στελεχών (τώρα κυβερνητικών) του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει και επισημαίνει:

«Τότε λοιπόν ξαναδώσαμε συνέντευξη στο Guardian για τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και ειδικά της Ψυχικής Υγείας. Μάλιστα συνδυάσαμε την οικονομική κρίση με την αύξηση των Ψυχικών Παθήσεων. Επισημάναμε ότι πεθαίνουν, κινδυνεύουν ασθενείς. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτούσε τη στάση μας. Δεν ήμασταν προδότες της πατρίδας. Εξάλλου πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (τώρα πρωτοκλασάτοι υπουργοί), ο πρωθυπουργός, έδιναν συνεντεύξεις στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, λέγοντας ότι η Δημόσια Υγεία κατεδαφίζεται και κινδυνεύουν οι ζωές ασθενών. Τότε εκείνοι συκοφαντούσαν τη χώρα;».

Σημειώνεται ότι προηγήθηκαν αρνητικά σχόλια του κ. Πολάκη τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της κ. Μιχάλη Γιαννάκου, με αφορμή προχθεσινό δημοσίευμα του Guardian, που «φιλοξένησε» δηλώσεις του κ. Γιαννάκου σχετικά με την κατάρρευση του ΕΣΥ.

imerisia.gr