Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου – Δύο μέρες ακόμα στην εντατική
26/05/2017 11:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου – Δύο μέρες ακόμα στην εντατική

Καθησυχαστικοί για την πορεία της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου εμφανίστηκαν το πρωί της Παρασκευής οι θεράποντες ιατροί του και ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ η κατάστασή του κ. Παπαδήμου μετά την επίθεση που δέχθηκε εξελίσσεται ομαλά μετά το ήσυχο βράδυ που είχε.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο επικεφαλής θεράποντες ιατροί, ο διευθυντής Πλαστικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργος Χαρκιολάκης και ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Βασίλης Βουγάς, ο κ. Παπαδήμος θα χρειαστεί να μείνει άλλες δύο ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για καλύτερη παρακολούθηση της πορείας της υγείας του.

«Είναι σταθερή η κατάστασή του, είναι πολύ καλά, έχει αποσοληνωθεί. Θα τον κρατήσουμε για δύο ημέρες στη ΜΕΘ, αμέσως μετά όταν δούμε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή θα τον πάμε σε δωμάτιο. Έχει δική του αναπνοή και δεν χρειάζεται να φορά ούτα μάσκα» εξήγησαν οι δύο γιατροί.

Όσον αφορά το βαρύτερο από τα τραύματά του κ. Παπαδήμου στον δεξί μηρό οι γιατροί είπαν ότι είναι βαθύ και έχει φτάσει μέχρι τους μυς προσθέτοντας ότι θα αντιμετωπιστεί πλέον με συνεχείς αλλαγές.

Ερωτηθέντες για τα πρώτα λεπτά μετά την διακομιδή του πρώην πρωθυπουργού στο νοσοκομείο οι δύο γιατροί είπαν ότι «ήταν πολύ αγχωμένος, του είπαμε ότι όλα θα πάνε καλά, του εξηγήσαμε ότι θα καθαρίσουμε την πληγή με γενική νάρκωση. Όταν ξύπνησε ήταν πολύ ήρεμος και μας είπε ότι έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν».

Ακόμα καλύτερη είναι η κατάσταση των δύο συνοδών του κ. Παπαδήμου, με τον έναν από τους δύο να αντιμετωπίζει κάποιο μικρό πρόβλημα ακοής, καθώς σύμφωνα με τους δύο γιατρούς πιθανότατα θα πάρουν και οι δύο εξιτήριο σήμερα.

eleftherostypos.gr