Στα «κάγκελα» οι αγρότες της Κρήτης: Πέταξαν ντομάτες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]
07/12/2016 13:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα «κάγκελα» οι αγρότες της Κρήτης: Πέταξαν ντομάτες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]

Εξαγριωμένοι αγρότες πέταξαν καφάσια με ντομάτες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά που διαμαρτύρονται για την απεργία της ΠΝΟ.

Πρόκειται για παραγωγούς κηπευτικών οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν, λόγω της απεργίας, αφού δεν μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Την ίδια ώρα κινδυνεύουν να χαλάσουν και οι συμφωνίες που έχουν με μεγάλα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας και του εξωτερικού λόγω της ασυνέπειας στην τροφοδοσία.

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική παρουσία που είχε αποκλείσει την κυκλοφορία στην οδό Νεάρχου.

Φτάνοντας οι αγρότες, ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια και με βρισιές κατά της Κυβέρνησης που δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα παρά τις δεσμεύσεις, πέταξαν τις ντομάτες και αποχώρησαν.

Νωρίτερα οι αγρότες των Χανίων συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι της Σούδας για να δηλώσουν δυναμικά της έντονη δυσφορία τους κατά της απεργίας που κάνει η ΠΝΟ εδώ και μέρες.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Αρετουλάκης , πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Κισσάμου δήλωσε στο zarpanews.gr: «Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Σούδας για να διαμαρτυρηθούμε κατά της απεργίας που κάνει η ΠΝΟ εδώ και μέρες. Θεωρούμε πλέον πως αυτή η απεργία κάνει ζημιά καθαρά και μόνο στους αγρότες, τα τρόφιμα μας σαπίζουν και εμείς χάνουμε λεφτά μέσα σε αυτές τις δύσκολα οικονομικές εποχές. Ήμασταν πάντα συμπαραστάτες της ΠΝΟ αλλά πλέον βλέπουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει κάνοντας ζημιά στον κόπο μας. Η μόνη κοινωνική τάξη που θίγεται είναι ο αγροτικός κόσμος, κάθε χρόνο πριν τις γιορτές η ΠΝΟ ξεκινάει πάντα απεργίες».

eleftherostypos.gr