Σπεύδει να καθησυχάσει το Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας των δικαστών
12/10/2016 17:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σπεύδει να καθησυχάσει το Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας των δικαστών

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις που ξέσπασαν στους κόλπους της δικαιοσύνης με αφορμή τη συζήτηση για την αύξηση, κατά τρία χρόνια, του ορίου ηλικίας των δικαστών, παρά τη συνταγματική απαγόρευση, εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

«Σχετικά με το θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρινίζει τα εξής:

Πολιτικοί εξέφρασαν «το θεσμικό τους τρόμο» ύστερα από δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σπεύδει να αναφερθεί σε «τρόμο» εξαιτίας της «ευκολίας και προχειρότητας με την οποία επιχειρείται η υπέρβαση του Συντάγματος» στο θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών. Το τελευταίο μάλιστα πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθησυχάζει. Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας.

Παρακαλούμε όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο».

imerisia.gr