Σοκ: Δύο από τους τρομοκράτες - δολοφόνους είχαν περάσει από την Ελλάδα
14/11/2015 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σοκ: Δύο από τους τρομοκράτες - δολοφόνους είχαν περάσει από την Ελλάδα

Ενας από τους δολοφόνους που αιματοκύλησαν στο Παρίσι είχε διαβατήριο που δείχνει ότι πέρασε από τη Λέρο. Την τραγική αυτή αποκάλυψη έκανε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι κι ένας ακόμη τρομοκράτης είχε περάσει πάλι από τη Λέρο τον Αύγουστο.

Η ανακοίνωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης αναφέρει:

«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Σοκ: Δύο από τους τρομοκράτες - δολοφόνους είχαν περάσει από την Ελλάδα

Αν πράγματι το διαβατήριο ανήκει σε ένας από τους μακελάρηδες του Παρισιού τότε αυτός είχε περάσει μαζί με τις χιλιάδες των προσφύγων από την ελληνική επικράτεια.

Οι ελληνικές αρχές φαίνεται να ταυτοποίησαν και δεύτερο άτομο που πέρασε από τη Λέρο τον Αύγουρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σοκ: Δύο από τους τρομοκράτες - δολοφόνους είχαν περάσει από την Ελλάδα

Φαίνεται ότι ο τρομοκράτης είχε βρεθεί στη Λέρο μαζί με άλλους 70 πρόσφυγες, καταγράφηκε και έφυγε για την Ευρώπη από την περιοχή της Ειδομένης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές. Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Σοκ: Δύο από τους τρομοκράτες - δολοφόνους είχαν περάσει από την Ελλάδα

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλει ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπηματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

Γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Bataclan αναγνωρίστηκε πως είναι Γάλλος εξτρεμιστής, γνωστός στις γαλλικές αρχές, τον οποίο αναγνώρισαν από τα αποτυπώματά του. Σύμφωνα δε με τη Liberation, στα πτώματα των καμικάζι αυτοκτονίας στο Stade de France βρέθηκαν Αιγυπτιακά και Συριακά διαβατήρια. Κανένας από τους δυο δράστες δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως.

Σοκ: Δύο από τους τρομοκράτες - δολοφόνους είχαν περάσει από την Ελλάδα

από το πρωί στην Αθήνα γίνονται συνεχώς συσκέψεις για την εκτίμηση της κατάστασης όπως αυτής διαμορφώνεται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, του διοικητή της ΕΥΠ και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ελήφθη η απόφαση για τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας.

Μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα

Παράλληλα, συσκέψεις γίνονται από το πρωί και στην ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή του Αρχηγού και του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, δηλαδή πρεσβείες και επιχειρήσεις, γαλλικές, ιταλικές και βρετανικές.

Την ίδια ώρα η ΕΥΠ βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τους αστυνομικούς συνδέσμους των προαναφερθέντων χωρών (Γαλλίας, Ιταλία, Μεγάλης Βρετανίας), αλλά και με τις αρχές αντικατασκοπείας όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Επίσης η Αντιτρομοκρατική ερευνά με προσοχή τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αλλά και επαφές μέσω διαδικτύου που έχουν άτομα που ζουν στην Αθήνα και κατάγονται από τη Συρία.

Η ΕΥΠ Κύπρου παρακολουθεί δύο ευρωπαίους υπόπτους

Δύο υπόπτους, ευρωπαίους υπηκόους που θεωρούνται ακραίοι ισλαμιστές έχει βάλει στο στόχαστρό της η ΕΥΠ Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο αρχηγείο της κυπριακής αστυνομίας, τέθηκε το θέμα για τους δύο υπόπτους που βρίσκονται στην Κύπρο. Οπως επισημάνθηκε, επισκέπτονται σε καθημερινή βάση μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές ενώ μετέβησαν και στα κατεχόμενα όπου είχαν συναντήσει με διάφορα άτομα.

Παράλληλα η κυπριακή αστυνομία παρακολουθεί και άλλους ύποπτους, κυρίως Σύρους που διαμένουν μόνιμα στη Κύπρο. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια. Υπό παρακολούθηση βρίσκονται και τα μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εντοπιστούν άτομα που ενδεχομένως επιχειρούν να στρατολογήσουν νεαρούς μουσουλμάνους για λογαριασμό του Ισλαμικού κράτους.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 14/11/2015 21:01:26

  «Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

  Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα."

  Α, ώστε έτσι?!... Το παραδεχόμαστε κιόλας ότι από μας πέρασε ο δολοφόνος τζιχαντιστής?!!...

  Συριζαίοι, είστε για τον που.....ο. Το 'χετε καταλάβει ότι είστε άχρηστοι άνθρωποι? Εσείς και τα κοπρόσκυλα του Δημοσίου?

 2. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 14/11/2015 21:31:01

  που ειναι η κυρα Τασια που λιαζεται με τους τζιχαντιστες?
  ο Καμενος ποσους θα στειλει πακετο στην Ευρωπη αν δεν εγκρινουν τη δοση οι Ευρωπαιοι , για να τα φαει σε προμηθειες αυτος ?

 3. Naruto avatar
  Naruto 14/11/2015 23:07:26

  Ουδεμία έκπληξη τόσοι και τόσοι πέρασαν απο την χώρα μας και σίγουρα δεν θα είναι μόνο αυτοί .
  Οι μουσουλμάνοι μπορεί να ζούν για πολλά χρόνια ήρεμα και πολιτισμένα αλλά μόλις ακούσουν την λέξη τζιχαντ σαν υπνωτισμένοι μετατρέπονται απο ήσυχους οικογενειάρχες σε λυσσασμένα σκυλιά , θυμηθείτε τους ασσασίνους .
  Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι απο πού προέρχεται ο φιλοϊσλαμισμός των συριζαίων , Τόσο ταξικό μίσος πια

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Naruto 14/11/2015 23:35:35

   Το μίσος τους φίλε Naruto είναι ταξικό και μαζί εθνικό. Το κουβαλούν από την περίοδο '46-'49...
   Ο φιλοϊσλαμισμός τους προέρχεται ακριβώς από τον ανθελληνισμό τους.

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 15/11/2015 00:08:18

  Δεν χρειάζεται να ονοματίσουμε αυτούς που πρέπει να παραιτηθούν αυτοβούλως και χωρίς φασαρίες ή άλλο σχολιασμό...

 5. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 15/11/2015 01:46:59

  AKOMA NA ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΓΚΙ;

  Α Κ Ο Μ Α;

 6. Δύσπιστος avatar
  Δύσπιστος 15/11/2015 09:32:46

  μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα, η αχλάδα έχει πολλές ουρές, πριν από λίγο στον Guardian:

  Investigators in France, Belgium, Greece and Germany are involved in efforts to identify the attackers and their network, but Greek authorities have told the Guardian that an earlier report that a second attacker had accessed Europe via Greece was incorrect.
  Updated at 5.20am GMT

  • Δύσπιστος avatar
   Δύσπιστος @ Δύσπιστος 15/11/2015 10:08:52

   www.cnn.gr/news

  • Δύσπιστος avatar
   Δύσπιστος @ Δύσπιστος 15/11/2015 10:25:26

   μάλλον ο Τόσκας έβαλε αυτογκόλ

   --The Syrian passport belonged to a person who had been processed on the Greek island of Leros, Greek Deputy Minister of Citizen Protection Nikos Toskas said in a statement Saturday.
   But ministry officials said they are not sure whether the holder of the passport was the person who carried out the attacks. CNN also cannot independently verify that the passport found was authentic or that it belonged to one of the attackers.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.