Σκοτεινή Ελλάδα: Όλο το παρασκήνιο της δολοφονικής επίθεσης στον Παπαδήμο
26/05/2017 10:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκοτεινή Ελλάδα: Όλο το παρασκήνιο της δολοφονικής επίθεσης στον Παπαδήμο

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής για τρομοκρατικό χτύπημα κοντά στην ψήφιση του 4ου Μνημονίου, καθώς τρομοκράτες «χτύπησαν» τον Λουκά Παπαδήμο αποδεικνύοντας ότι η εγχώρια τρομοκρατία όχι μόνο δεν έχει αποδυναμωθεί αλλά βρίσκεται σε φάση αναζωπύρωσης.

Είναι η πρώτη φορά που τρομοκράτες καταφέρνουν να τραυματίσουν πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδος. Και αυτό παρότι οι Αρχές γνώριζαν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι στόχος, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το όνομά του βρισκόταν στη λίστα με τους 70 στόχους της Πόλας Ρούπα, που είχαν βρεθεί στο «στρατηγείο» που διατηρούσε στην Ηλιούπολη. Τον περασμένο Μάρτιο η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει συνολικά δέκα «τρομοπακέτα», εκ των οποίων δύο έφτασαν στον προορισμό τους (στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι) και οκτώ εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι. Για τα εννιά πακέτα δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης και με τον τρόπο αυτό οι τρομοκράτες έδειξαν ότι ο κύκλος των τρομοκρατικών τους ενεργειών δεν έχει ακόμα κλείσει.

Το ερώτημα είναι πώς, ενώ υπήρχαν εκτιμήσεις για νέα χτυπήματα και μάλιστα ο κ. Παπαδήμος ήταν ένας από τους «κόκκινους» στόχους, ο «τρομοφάκελος» πέρασε απαρατήρητος από τους ελέγχους των μηχανημάτων ανίχνευσης εκρηκτικών. Ενα από τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής είναι να πρόκειται για ακόμα ένα -ειδικά κατασκευασμένο- «αόρατο» τρομοπακέτο, που περιέχει μη ανιχνεύσιμη εκρηκτική ύλη και δεν χρειάζεται πυροκροτητή για την πυροδότηση. Τέτοια ήταν τα παγιδευμένα δέματα που πέρασαν από τους ελέγχους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περασμένο Μάρτιο ταξιδεύοντας για την Ευρώπη.

Ο Λουκάς Παπαδήμος πριν φτάσει με τη θωρακισμένη Mercedes με την οποία κινείται στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, όπου έγινε η έκρηξη, είχε περάσει από την Ακαδημία Αθηνών (της οποίας είναι μέλος). Αδιευκρίνιστο παραμένει το κατά πόσο παρέλαβε από εκεί ή όχι την αλληλογραφία που περιείχε τον εκρηκτικό φάκελο. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, η αλληλογραφία παρελήφθη από τα γραφεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η φρουρά του Παπαδήμου αποτελείτο το τελευταίο διάστημα από 8 αστυνομικούς, καθώς του είχαν αφαιρεθεί τέσσερις στο πλαίσιο της εξοικονόμησης αστυνομικού προσωπικού από τις φυλάξεις στόχων. Ετσι, η Τράπεζα της Ελλάδος τού είχε διαθέσει άνδρες από τη δική της υπηρεσία ασφαλείας. Δύο από αυτούς επέβαιναν μαζί του στη Mercedes, ενώ υπήρχε από πίσω συνοδευτικό όχημα της Αστυνομίας με δύο αστυνομικούς και μία μοτοσικλέτα με έναν αστυνομικό.

aftokinto-epithesi-papadimos-1300 Σκοτεινή Ελλάδα: Όλο το παρασκήνιο της δολοφονικής επίθεσης στον Παπαδήμο

Ο νούμερο ένα φόβος της Αντιτρομοκρατικής είναι να πρόκειται για μια συνέχεια του «Σχεδίου Νέμεσις 2» που περιλαμβάνει νέα μαζική αποστολή τρομοπακέτων. Ετσι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι, που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί εντολές προς τους αξιωματούχους που είναι στόχοι να μην ανοίγουν την αλληλογραφία τους.

Είναι πλέον σαφές για τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι η εγχώρια τρομοκρατία έχει εξελιχθεί σε ασύμμετρη απειλή. Επίσης, παρατηρείται στρατολόγηση νέων μελών στο αντάρτικο πόλης που σε συνδυασμό με τη δράση ασύλληπτων πυρήνων έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα, που έχει ως αποτέλεσμα μέσα στο τελευταίο 8μηνο να έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά δέκα τρομοκρατικές επιθέσεις: η βομβιστική ενέργεια στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, η χειροβομβίδα στη γαλλική Πρεσβεία με έναν τραυματία αστυνομικό (παραμονή της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα), από η τροφική τρομοκρατία με ανακοίνωση δηλητηρίασης προϊόντων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη με έναν τραυματία αστυνομικό, η αποστολή εκρηκτικών φακέλων στην Ευρώπη με μία τραυματία υπάλληλο του ΔΝΤ, ο ωρολογιακός εμπρηστικός μηχανισμό στο βιβλιοπωλείο του Αδωνη Γεωργιάδη και οι δύο αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις στο υπουργείο Εργασίας και το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης.

Τα μέλη της εγχώριας τρομοκρατίας στέλνουν διαρκώς το μήνυμα πως είναι ακόμη επικίνδυνα δραστήρια και μπορούν να επιχειρούν τρομοκρατικές ενέργειες σε στόχους υψηλής σημειολογικής σημασίας. Οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών θα διαπιστώσουν το επόμενο διάστημα αν η επιστολή-βόμβα που τραυμάτισε τον κ. Παπαδήμο είναι ίδιας κατασκευής με αυτή που εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανταλλάσσοντας μάλιστα στοιχεία με τους Γερμανούς αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Ασύλληπτοι τρομοκράτες

Εκτός από τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», υπάρχουν και τρομοκράτες που ανήκαν στο περιβάλλον της Πόλας Ρούπα, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Στο «στρατηγείο» της γυναίκας-μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» είχαν βρεθεί πλαστές ταυτότητες ενός «ξανθού» άνδρα και ενός «σγουρομάλλη». Οι δυο τους μαζί με τρία ακόμα άτομα (έναν άνδρα και μία γυναίκα) και έναν ποινικό «μάγειρα»-κατασκευαστή βομβών φέρονται, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, να αποτελούσαν τον πυρήνα της Πόλας Ρούπα. Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» επίσης έναν άτυπο ανταγωνισμό για τα «σκήπτρα» της εγχώριας τρομοκρατίας, ο οποίος εκδηλώνεται με διαδοχικές επιθέσεις.

Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι κάποιες τρομοκρατικές επωνυμίες έχουν κοινό επιχειρησιακό βραχίονα. Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το ποιοι κρύβονται πίσω από τις πλαστές ταυτότητες «Ευστάθιος Τριαντόπουλος», «Ιωάννης Παπαδόπουλος», όπως και το ποια είναι η ταυτότητα δύο γυναικών που φέρονται να έχουν συμμετάσχει σε ένοπλες ενέργειες.

Η ταυτότητα του «ξανθού» με τα στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής φερόταν να έχει εκδοθεί την 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Η δεύτερη του «σγουρομάλλη» με τα στοιχεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας είχε εκδοθεί την 09-04-2008 από το Τ.Α. Ηλιούπολης. Πρόκειται για ταυτότητες με πραγματικά στοιχεία πολιτών, στις οποίες όμως είχαν αντικατασταθεί οι φωτογραφίες.

Από την πορεία των αστυνομικών ερευνών προέκυπτε διασύνδεση των δύο αυτών προσώπων με την Πόλα Ρούπα και χαρακτηρίζονταν ως ασύλληπτοι συνεργοί της. Η δράση τους και οι εμφανίσεις τους παρέμεναν μυστήριο, με τους αστυνομικούς απλά να διαπιστώνουν ότι για τον «ξανθό» υπήρχαν αναφορές για παρουσία του σε αίθουσες δικαστηρίων κατά τη διάρκεια εκδίκασης υποθέσεων κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Για τον «σγουρομάλλη» η πληροφόρηση ήταν περιορισμένη, κάτι που τον έχριζε «καθαρό τρομοκράτη», ο οποίος ενδεχομένως βρισκόταν στο περιβάλλον της 25χρονης συνεργού της Πόλας Ρούπα.

Νέες στρατολογήσεις

Ενα ενδεχόμενο που εξετάζουν τα στελέχη των ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών είναι η στρατολόγηση νέων προσώπων στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία συμμετείχαν στην αποστολή εκρηκτικών φακέλων, όπως και σε επιτυχημένες και αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις.

Στην περίπτωση της πρόσφατης βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Eurobank ενδεχομένως να έδρασαν άτομα που στρατολογήθηκαν για να συνεχίσουν τη δράση γνωστών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θυμίζουν, επίσης, τις δύο «ορφανές» αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 και στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης στις 25 Φεβρουαρίου 2017, όπου οι δράστες ενδεχομένως «πειραματίζονταν» στην κατασκευή βομβών, σημειώνοντας ότι στη δεύτερη περίπτωση η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη μέσα στο κενό κέλυφος χειροβομβίδων. Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι αυτή τη φορά εξετάζεται η πιθανότητα, όπως και στην περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη τον Οκτώβριο του 2016, την οποία ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο κατασκευαστής της βόμβας να είναι «ποινικός», ο οποίος κατά… παραγγελία την παρέδωσε σε άτομα της νεοτρομοκρατίας προκειμένου να την τοποθετήσουν στο στόχο τους με «επιτυχημένο» αποτέλεσμα.

Δεν μπορούν όμως να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι «πειραματισμοί» να τελείωσαν και οι «μαθητές» να ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους.

eleftherostypos.gr