Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό
17/08/2017 10:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

Σε ύφεση βρίσκονται αυτή την στιγμή τα μέτωπα των μεγάλων πυρκαγιών στην Κεφαλονιά, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα inkefalonia.gr.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος κατέθεσε αίτημα να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Λειβαθούς και του Ελειού – Πρόννων.

Όπως εξήγησε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, θα οριοθετηθούν ζώνες πυρόσβεσης, ενώ στα σημεία θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις για τυχών αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες πληροφορίες για καμένα σπίτια.Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Στις επιχειρήσεις, εκτός από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχει και ελικόπτεροEricksonκαι ένα ελικόπτεροΣινούκ.

Υπενθυμίζεται ότι το κύριο μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης ήταν στη δασική έκταση στα Σιμωτάτα Κεφαλληνίας, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες μαινόταν δασική έκταση στο Ρατζακλί.

Εκκένωση χωριών για προληπτικούς λόγους

Σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα στην Κεφαλονιά είχε τεθεί σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα από τις τοπικές αρχές, με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά". Βάσει πληροφοριών, εκκενώθηκαν και τουριστικά καταλύματα.

Το βράδυ της Τετάρτης η τροχαία είχε επίσης διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο.

capital.gr