Σε δίκη για το σχέδιο απόδρασης μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» παραπέμπτεται ο Χρ. Ξηρός
16/11/2015 19:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε δίκη για το σχέδιο απόδρασης μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» παραπέμπτεται ο Χρ. Ξηρός

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 28 κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός- για το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το Συμβούλιο Εφετών κρίνει με το βούλευμα που εξέδωσε (υπ' αριθμ.1810/2015) ότι για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος», που προέβλεπε την ανατίναξη τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, θα πρέπει να λογοδοτήσουν 28 κατηγορούμενοι για βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που παραπέμπονται με το βούλευμα, πλην του Ξηρού, είναι οι: Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζάρ και Αγγελική Σπυροπούλου, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου. Παραπέμπεται επίσης η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου Αθηνά Τσακάλου και η σύντροφος του Χρήστου Τσάκαλου Ευαγγελία Στατήρη.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να απαλλαχθούν δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.

Στη δικογραφία αναφέρεται πως μετά την απόδραση του Ξηρού, τον Ιανουάριο του 2014, οι κατηγορούμενοι που είχαν αποφασίσει για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» είχαν ξεκινήσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εφαρμογή του ώστε να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι από του «Πυρήνες». Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την κωδική ονομασία του σχεδίου την βρήκαν σε σημειώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού που κατάσχεσαν από το κρησφύγετό του στην Ανάβυσσο μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Ιανουάριο.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.