Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Μόριας: Θα μας κάψουν ζωντανούς [εικόνα & video]
24/10/2016 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Μόριας: Θα μας κάψουν ζωντανούς [εικόνα & video]

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο hot spot της Μόριας στην Λέσβο με τους κατοίκους του γειτονικού χωριού να ζητάνε για ακόμη μία φορά βοήθεια.

Σοβαρές ζημιές σε περίπου οκτώ οικίσκους του Ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης Ασύλου -European Asylum Support Office (οι τέσσερις από αυτούς κάηκαν ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν και άλλες εκτεταμένες ζημιές) προκάλεσε η εξέγερση εκατοντάδων μεταναστών, κυρίως από το Πακιστάν, στο hotspot της Μόριας, στη Λέσβο.

Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ η τάξη αποκαταστάθηκε με παρέμβαση διμοιρίας ΜΑΤ. Οι πυκνοί καπνοί σήμερα, δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Μόρια για μια ακόμα φορά διαμαρτύρονται για τις εξεγέρσεις και τις καταστροφές που τις ακολουθούν σε όλη την περιοχή.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα οι κάτοικοι φωνάζουν πως δεν μπροεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και πως στο τέλος θα καούν και οι ίδιοι από την ανεξέλεγκτη δράση των μεταναστών.

Οι μετανάστες διαμαρτύρονταν για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί. Όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, ενώ η διαδικασία ελέγχου αιτήσεων ασύλου διακόπηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα.

metanastes-footia-hot-spot-lesvos-1300

eleftherostypos.gr