Σαντορίνη: Ο Τσίπρας έκοψε την κορδέλα, οι αεροδιακομιδές με στρατιωτικά μέσα συνεχίζονται
05/08/2016 13:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαντορίνη: Ο Τσίπρας έκοψε την κορδέλα, οι αεροδιακομιδές με στρατιωτικά μέσα συνεχίζονται

Στις 15 Ιουλίου 2016, ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε την κορδέλα του νοσοκομείου στη Σαντορίνη, και, διαφημίζοντας μέσω του twitter τα εγκαίνια, έγραψε: «Πέντε χρόνια άργησε η λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας λόγω απουσίας πολιτικής βούλησης». Ο λόγος, υποτίθεται, που παρέστη εκεί ο πρωθυπουργός ήταν ότι στις 18 Ιουλίου θα ξεκινούσε η λειτουργία του νοσοκομείου. Μέχρι σήμερα, έχουν περάσει τρεις εβδομάδες, αλλά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεχίζονται οι αεροδιακομιδές ασθενών από το νησί με στρατιωτικά ιπτάμενα μέσα. Πρόκειται, όχι μόνον για πτήσεις ελικοπτέρων, που, όπως είναι γνωστό, είναι πανάκριβες, αλλά και για πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών, οι οποίες είναι πολύ πιο ακριβές. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Καλά, εκεί στο μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν ότι οι «φιέστες» έχουν κοντά ποδάρια, και ότι το λιγότερο μέσα σε λίγες ημέρες θα αποδεικνυόταν ότι επρόκειτο για σόου χωρίς αντίκρυσμα; Ας προσέξουν οι επικοινωνιακοί «φωστήρες» διότι έτσι εκθέτουν και τον ίδιον τον Τσίπρα.

Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις αεροδιακομιδών που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Μεταξύ των άλλων, στις 25-07-2016 μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από τη Σαντορίνη στην Ελευσίνα, και από εκεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ένας 76χρονος και μια 90χρονη ασθενείς. Την 1η Αυγούστου, από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο Κρήτης, με αεροσκάφος C-27J μια 60χρονη. Στις 2 Αυγούστου, πάλι με C-27J, μεταφέρθηκαν από το νησί στο Ηράκλειο Κρήτης μια 32χρονη γυναίκα και το μόλις τριών ωρών βρέφος της. Η αεροδιακομιδή, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, είχε ζητηθεί για την επίτοκο, αλλά, στο μεταξύ, προέκυψε ο τοκετός. Εφόσον δεν έχει καν στελεχωθεί το νοσοκομείο για να αντιμετωπίζει τέτοια έκτακτα περιστατικά, όπως το τελευταίο, προς τι το κόψιμο κορδελών και η μεταφορά του πρωθυπουργού για να παραστεί στις φιέστες; Τέτοια πρεμούρα, πια, για να δείξει ότι προβάλει το μέγαρο Μαξίμου το μεγάλο «έργο» που υλοποιεί στη χώρα; Είναι κατανοητό ότι σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, οπότε οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γονατίζουν την κοινωνία, η κυβέρνηση αποζητάει εναγωνίως ένα success story. Οι χάντρες που πλασάρει, όμως, στους πολίτες, τους οποίους αντιμετωπίζει ως «ιθαγενείς», κάθε άλλο παρά πείθουν.

Σαντορίνη: Ο Τσίπρας έκοψε την κορδέλα, οι αεροδιακομιδές με στρατιωτικά μέσα συνεχίζονται 227399 photo

Μιλώντας στα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, ο Α.Τσίπρας: «Πέντε χρόνια παραμένει αραχνιασμένο, με τον εξοπλισμό να σκουριάζει. Γιατί άραγε; Γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει αυτό το έργο; Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε χρόνια κοσκινίζει εδώ στη Σαντορίνη. Πέντε χρόνια. Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είμαστε 100% έτοιμοι, αλλά βαρεθήκαμε να κοσκινίζουμε και θέλουμε να φάμε ψωμί, γι' αυτό ανοίγουμε και λειτουργούμε». Τέλος, δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του έτους, θα έχει εξοπλιστεί, πλήρως από γιατρούς και προσωπικό. Μέχρι τότε, όπως όλα δείχνουν, ο λογαριασμός των αεροδιακομιδών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα φουσκώνει διαρκώς. Και είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλος, αφού σχεδόν καθημερινώς γίνονται αεροδιακομιδές από όλη τη χώρα.

Τα εγκαίνια συνήθως γίνονται, όταν μια υπηρεσία πρόκειται να λειτουργήσει την ίδια μέρα που κόβεται η κορδέλα, και όχι μετά από έναν χρόνο, όπως είπε ο κ.Τσίπρας. Διαφορετικά, την κόβεις ένα χρόνο μετά. Αν, βέβαια, δεν θέλεις να είσαι η κυβέρνηση της «επικοινωνιακής δηθενιάς». Εμείς ελπίζουμε, μετά από το κόψιμο της κορδέλας, να μην χρειαστεί να κοσκινίζουμε άλλα πέντε χρόνια.

Σαντορίνη: Ο Τσίπρας έκοψε την κορδέλα, οι αεροδιακομιδές με στρατιωτικά μέσα συνεχίζονται 227400 photo