Σάμος: Τούρκος πραξικοπηματίας βγήκε στο νησί με... jet ski
24/08/2016 19:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σάμος: Τούρκος πραξικοπηματίας βγήκε στο νησί με... jet ski

Μπροστά σε νέο πονοκέφαλο βρίσκονται οι ελληνικές αρχές, αφού, όπως πληροφορείται το www.protothema.gr ένας Τούρκος που θεωρείται ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν πέρασε το μεσημέρι σε ελληνικό έδαφος.


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο Τούρκος πέρασε με... jet ski στο Πυθαγόρειο της Σάμου όπου και εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμενικού. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 40 ετών ο οποίος είχε έγγραφα τα οποία τον εμφάνιζαν να έχει βουλγάρικη υπηκοότητα. Έπειτα από τον έλεγχο των στοιχείων του από το προσωπικό του Λιμενικού βρέθηκε ότι τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ήταν πλαστά.

Στις έρευνες για τη διαπίστωση των στοιχείων του 40χρονου Τούρκου συμμετέχει και κλιμάκιο της ΕΥΠ. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διασαφηνιστεί αν πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό που κρυβόταν διαφεύγοντας τη σύλληψη ή για κρατικό υπάλληλο που βοήθησε τους πραξικοπηματίες.

Ο 40χρονος που βγήκε στην παραλία στο Πυθαγόρειο της Σάμου είναι ο ένατος Τούρκος που θεωρείται εμπλεκόμενος στο πραξικόπημα και διέφυγε στην Ελλάδα. Το Σάββατο 16 Ιουλίου, την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, 8 Τούρκοι στρατιωτικοί προσγειώθηκαν μεστρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την ελληνική κυβέρνηση.

protothema.gr