Πυρκαγιά στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής – Σε κοντινή απόσταση κατοικίες και σούπερ-μάρκετ [βίντεο]
25/06/2016 16:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πυρκαγιά στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής – Σε κοντινή απόσταση κατοικίες και σούπερ-μάρκετ [βίντεο]

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Ν. Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονται στην περιοχή, όπου εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 62 πυροσβέστες με 31 πυροσβεστικά οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 25 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η φωτιά ξέσπασε στη 13:10 το μεσημέρι στην περιοχή Χοντρή Ράχη, όπου βρίσκονται και κατοικίες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και σούπερ- μάρκετ και σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και σούπερ- μάρκετ και όπως ανέφερε ο κ. Τζίτζιος κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

eleftherostypos.gr