Ψηλά οι ένστολοι, για να είναι ψηλά και η πατρίδα
20/04/2017 12:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηλά οι ένστολοι, για να είναι ψηλά και η πατρίδα

Ο θάνατος κάθε ανθρώπου, με οποιονδήποτε τρόπο, είναι τραγικός. Και γι’ αυτόν που χάνεται αλλά και για τους συγγενείς του για τους οποίους ο πόνος είναι αβάσταχτος.

Όμως, ορισμένοι θάνατοι έχουν κάτι περισσότερο και θα πρέπει να προσεχθούν. Όταν οι νεκροί είναι Έλληνες που χάνουν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον τότε ο πόνος είναι μεγαλύτερος για όλη την Ελλάδα. Όταν σκοτώνεται ένας αστυνομικός που κυνηγάει κλέφτες ή τρομοκράτες ή όταν σκοτώνονται στρατιωτικοί εν ώρα υπηρεσίας, τότε υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε.

Από χθες όλη η Ελλάδα κλαίει για τα τέσσερα παλικάρια που χάθηκαν σε αποστολή. Μπορεί να μην ήταν η ίδια αποστολή μ’ εκείνη στα Ίμια, ήταν όμως εν ώρα δουλειάς. Και η δουλειά του κάθε στρατιώτη είναι ιερό πράγμα. Οι τέσσερις νεκροί, όπως και χιλιάδες ένστολοι, δίνουν καθημερινά αγώνα για να κρατήσουν την Ελλάδα ασφαλή, αξιόμαχη, χωρίς προβλήματα από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Οι αστυνομικοί που φροντίζουν για την εσωτερική ασφάλεια και δέχονται καθημερινά επιθέσεις από τους μπαχαλάκηδες.

Και οι στρατιωτικοί που φυλάσσουν Θερμοπύλες χωρίς να έχουν τα βασικά για να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι τέσσερις νεκροί θα πρέπει να μας βάλουν όλους σε σκέψεις. Τι είδους αεροπορία στρατού έχουμε; Και γενικά τι στρατό, ναυτικό και αεροπορία έχουμε; Τι ελικόπτερα διαθέτουμε και τι μαχητικά αεροσκάφη; Τι προσφέρουμε στα παλικάρια που υπηρετούν για να κάνουν καλά τη δουλειά που τους ανατέθηκε; Και κυρίως: Τους δίνουμε κίνητρα για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να κινδυνεύουν και χωρίς να αισθάνονται παραπεταμένοι;

Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει σαρώσει τα πάντα. Πολλές φορές λέμε αναγκαστικά ότι καλύτερα να έχουμε βούτυρο παρά κανόνια. Καλύτερα να έχουμε φαγητό παρά όπλα. Όμως, αυτά τα όπλα που έχουμε κι αυτούς τους στρατιώτες πρέπει να τους σεβόμαστε. Να μην τους βάζουμε σε κίνδυνο και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιώνουμε τις συνθήκες εργασίας τους.

Αλλά μπορεί η επιβίωση του ελληνικού λαού να είναι προτεραιότητα, δεν είναι δυνατόν, όμως, να βλέπουμε εικόνες ντροπής. Αστυνομικούς χωρίς περιπολικά ή χωρίς όπλα και Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς αεροπλάνα ή με ελικόπτερα σαπάκια. Τους ένστολους θα πρέπει να τους έχουμε ψηλά για να είναι ψηλά και η πατρίδα, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που οι εχθροί αυξάνονται.