Ψάχνουν τους αλληλέγγυους που στέλνουν πρόσφυγες... στις σφαίρες
12/04/2016 11:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψάχνουν τους αλληλέγγυους που στέλνουν πρόσφυγες... στις σφαίρες

Ερευνα από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης διατάχθηκε για τον ύποπτο ρόλο των «αλληλέγγυων» στην Ειδομένη, ύστερα από την κατακραυγή για υποκινούμενα ξεσπάσματα βίας και για κυκλοφορία νέων ψευδών φημών που δυσχεραίνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για εκκένωση του καταυλισμού.

Κλιμάκια αστυνομικών με πολιτικά βρίσκονται στην περιοχή και για πρώτη φορά χθες έκαναν ελέγχους σε όποιον έμπαινε στο χωριό της Ειδομένης. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Ε.Τ.», η Αστυνομία έχει «χαρτογραφήσει» εδώ και καιρό το ρόλο ύποπτων ακτιβιστών και έχει καταγράψει περίπου 60 «αλληλέγγυους». Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία ταυτότητάς τους και -όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές- έχουν διαπιστώσει ότι πολλοί από αυτούς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις. Πρόκειται για… ακτιβιστές από τη χώρα μας, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την έρευνα σε πληροφοριακό επίπεδο δεν υπήρχε μέχρι σήμερα η βούληση από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για έλεγχο των «αλληλέγγυων» στην Ειδομένη. Αυτό επιβεβαιώνει στον «Ε.Τ.» και η κοινοτάρχης της περιοχής Ξανθούλα Σουπλή, η οποία δηλώνει ότι «υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία αλλά δεν υπάρχει πρόθεση για ουσιαστική επέμβαση. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, ενώ εξακολουθούν να φτάνουν εδώ περίεργες ΜΚΟ».

Μετά τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, πάντως, παρατηρείται -τουλάχιστον φαινομενικά- μία αλλαγή κατεύθυνσης, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται έντονη κριτική για την απουσία του κρατικού μηχανισμού. Ενδεικτικό είναι ότι η Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έλαβε εντολή για έρευνα και συλλήψεις υποκινητών και καθοδηγητών επεισοδίων. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ερωτηθείς για το κατά πόσον μπορεί να γίνουν συλλήψεις ότι «στην περιοχή υπάρχει πλέον μία ολόκληρη πολιτεία. Εμείς δεν μπορούμε τόσο εύκολα να μπούμε εκεί και να κάνουμε προσαγωγές. Το δύσκολο είναι να στοιχειοθετήσουμε ποινικά αδικήματα που διαπράττονται από… αλληλέγγυους.

e-typos.com