Προσφυγόπουλα και στα ιδιωτικά σχολεία θέλει ο Ζουράρις
24/01/2017 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσφυγόπουλα και στα ιδιωτικά σχολεία θέλει ο Ζουράρις

Την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση στο στο υπουργικό συμβούλιο να φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα κια στα ιδιωτικά σχολεία εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

«Θα προτείνω στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North88.

Σημείωσε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία.

Επεσήμανε πως η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης και πως η χρηματοδότηση, θα εξασφαλιστεί από τις επιδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είναι για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα προανήγγειλε και κίνητρα λέγοντας πως οι ιδιοκτήτες σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν χαμηλότερη φορολογία.

«Αδειασε» τον Ζουράρι το υπουργείο Παιδείας

Απάντηση στιςδηλώσεις του Κώστα Ζουράρι σε ό,τι αφορά στις προθέσεις του να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο «να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων», έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως τα όσα είπε αποτελούν προσωπικές απόψεις του.

Αναλυτικά:

«Τo υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».

Πηγή: eleftherostypos.gr