Προσφυγικό: Χάθηκε κάθε έλεγχος
09/04/2016 17:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσφυγικό: Χάθηκε κάθε έλεγχος

Τρέχει τώρα η κυβέρνηση να προλάβει με το προσφυγικό. Τρέχει να ενημερώσει τους πρόσφυγες να φύγουν από τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς που έχουν στήσει όπως αυτόν του Πειραιά. Αλλά κανείς από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν την εμπιστεύεται, δεν την πιστεύει και δεν ακολουθεί τις οδηγίες της. Όπως ακριβώς γινόταν και πριν με την Ειδομένη.

Δεν την εμπιστεύονται γιατί φοβούνται την επαναπροώθηση στην Τουρκία. Και εκεί ακριβώς πρόσφυγες και μετανάστες γίνονται έρμαια κάθε ύποπτης για τους σκοπούς της ΜΚΟ και διαφόρων «επαγγελματιών» αλληλέγγυων.

Η κυβέρνηση άφησε χύμα τα πράγματα όσο δεν ήταν κλειστά τα βόρεια Ευρωπαϊκά μας σύνορα και τώρα που ουσιαστικά με την απόφαση συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της ζητείται να κλείσει τα σύνορα στο Αιγαίο επικρατούν σκηνές χάους σε κάποιες περιοχές με θύματα και τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Και ύστερα από όλα αυτά έρχεται και ως κερασάκι στην τούρτα ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την κυβέρνησή του γιατί επί των ημερών της τα ΜΑΤ συνεχίζουν να δρουν χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες και εκδηλώσεις μίσους κατά προσφύγων και μεταναστών όπως αποδεικνύουν και οι εικόνες που είδαμε την Παρασκευή στον Πειραιά.

Τελικά αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να σπάει κάθε δικό της ρεκόρ αναποτελεσματικότητας, αναξιοπιστίας, αφερεγγυότητας και ασυνέπειας προγραμματικών προεκλογικών λόγων και κυβερνητικών πράξεων ή και κυβερνητικής απραξίας. Δύσκολα στην ελληνική πολιτική ιστορία θα καταγραφεί τέτοια κυβέρνηση που να αυτοδιαψεύδεται για κάθε λέξη που έχει πει… Θα μπορούσε να βγάζει άφθονο γέλιο αν δεν επρόκειτο για τραγωδία που ζει η χώρα.