Πορεία με μαύρα άλογα στη Θεσσαλονίκη ,από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία
09/09/2016 11:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πορεία με μαύρα άλογα στη Θεσσαλονίκη ,από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία άνοιξαν την αυλαία των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη ενόψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ξεκίνησαν πορεία από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο με κατεύθυνση προς τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», μέσω Εγνατίας και θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

thessaloniki-poreia-1300

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα… άλογα που επιστρατεύτηκαν για τη διαμαρτυρία, αλλά και τα μπαλόνια με τα γεμάτα φαντασία συνθήματα. Χαρακτηριστικά, τρία από αυτά ανέφεραν: «Μαυρογιαλούρος, Θα, θα, θα…», «Το παλικάρι της φακής. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» και «Υπουργός απουσίας, ο Πολάκης ξέρει». Το κάρο συμβολίζει σύμφωνα με τους γιατρούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίες. Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων κρατάνε πλακάτ με σύριγγα και όρους και φωνάζουν συνθήματα «Το Ταμείον είναι μείον-γάζες, σύριγγες, χαρτί υγείας».

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πέρα… βρέχει η κυβέρνηση

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε: «Βρισκόμαστε παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός πριν δύο χρόνια έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο. Αντί για τα μνημόνια όμως, «έσκισε» τις συντάξεις και τα κοινωνικά δικαιώματα. Οργανώνουμε το καραβάνι της υγείας, προκειμένου να αναδείξουμε τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στο δημόσιο τομέα υγείας και να καταδείξουμε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο ένα καλύτερο αύριο στον τομέα της υγείας στη χώρα μας. Πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι και η κυβέρνηση… πέρα βρέχει!»

Πηγή: thestival.gr, eleftherostypos.gr