Ποιος θα βάλει την υπογραφή του για να στείλει οχτώ  ανθρώπους στο στόμα του λύκου;
07/12/2016 22:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος θα βάλει την υπογραφή του για να στείλει οχτώ ανθρώπους στο στόμα του λύκου;

Την άμεση έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν τον Ιούλιο στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου.

Έχοντας συνηθίσει προφανώς στη χούντα της χώρας του ο υπουργός του Ερντογάν κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με το Reuters, μετά από την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την έκδοση τριών εξ αυτών και τη μη έκδοση τριών άλλων αξιωματικών, ο M. Τσαβούσογλου δήλωσε πως όλοι οι στρατιωτικοί συνωμότησαν υπέρ του πραξικοπήματος.

“Αυτό που θέλουμε είναι η έκδοση όλων των στρατιωτικών στην Τουρκία”, δήλωσε.

Πάλι καλά που δεν απαίτησε δηλαδή, πάλι καλά που δεν έδωσε εντολή ή δεν μας απείλησε με θερμό επεισόδιο.

Η Ελλάδα είναι δεδομένο ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Από τη μια δεν θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ξεσαλώσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, κι από την άλλη φοβάται μια νέα περίπτωση τύπου Οτσαλάν. Η δε διακαιοσύνη μοιάζει να είναι σε βέρτιγκο. Τη μια ένα δικαστήριο αποφασίζει να μην εκδοθούν οι τρεις, την άλλη άλλο δικαστήριο αποφασίζει την έκδοσή του ενώ είναι σίγουρο ότι η Τουρκία ούτε στοιχεία έχει προσκομίσει για τη στάση τους στο υποτιθέμενο πραξικόπημα ούτε βεβαίως μπορεί να επιβεβαιώσει ότι θα έχουν δίκαιη δίκη και δεν θα βρεθούν στα νερά του Βοσπόρου πνιγμένοι.

Η Τουρκία δεν έχει δημοκρατικό καθεστώς, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όσοι έχουν αυτομολήσει και επιστρέψουν δεν θα πεθάνουν. Η Άγκυρα συνεχίζει ακόμη και τώρα να βάζει φυλακή ανθρώπους με την υπόνοια και μόνο ότι είναι γκιουλενιστές. Ποιος λοιπόν δικαστής και ποιος πολιτικός θα βάλει την υπογραφή του για να στείλει οχτώ ανθρώπους στο στόμα του λύκου, σε βέβαιο θάνατο;

Πώς θα μπορούσε από την άλλη να βάλει μπλόκο η δικαιοσύνη στην έκδοσή τους ξέροντας ότι μεγάλο μέρος των τουρκικών προκλήσεων έχει ως αφετηρία το θέμα των υποτιθέμενων πραξικοπηματιών και μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά;

Μια ακόμη καυτή πατάτα για την κυβέρνηση η οποία όμως, ένα δεν πρέπει να κάνει. Να δέχεται εντολές ή υποδείξεις από τους διαφόρους Τσαβούσογλου που υπηρετούν τον δικτάτορα Ερντογάν.