Ποιος κοροϊδεύει επιτέλους τους Έλληνες με το σκάνδαλο Siemens;
12/07/2016 20:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος κοροϊδεύει επιτέλους τους Έλληνες με το σκάνδαλο Siemens;

Μπαλάκι μεταξύ Δικαιοσύνης και υπουργείου Εξωτερικών, κάνουν τη συγκλονισμένη από την «εμπλοκή» της δίκης για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, ελληνική κοινή γνώμη. Η Δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών καθυστέρησαν τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων, ενώ το υπουργείο απαντάει με οργίλο ύφος και ισχυρίζεται πως ό,τι εδόθη στη Μεταφραστική Υπηρεσία, μεταφράστηκε.

Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι η δίκη της Siemens για το σκέλος της σύμβασης για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ 8002/1997, αναβλήθηκε επ’ αόριστον, με ορατό κίνδυνο να παραγραφούν τα αδικήματα. Να σημειωθεί ότι με αυτή τη σύμβαση, η Siemens (μαζί με μια ακόμη που εδόθη στην Ιντρακόμ), κατέστη «εθνικός προμηθευτής» του ΟΤΕ, όπως το ίδιο έγινε και με την Ιντρακόμ.Το εντυπωσιακό είναι ότι «μπλοκάρεται» η δίκη, η οποία στάθηκε επιτέλους δυνατόν να γίνει, ολόκληρα δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι 64 πρόσωπα.

Από την άλλη, πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών «αδειάζει» ανοικτά τη Δικαιοσύνη. Εξέδωσε μάλιστα ακόμα και ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, περί δήθεν καθυστέρησης μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ». Ειδικότερα αναφέρει: «Η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών. Συγκεκριμένα, οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 02.11.2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13.05.2016. Παρά το γεγονός αυτό, κάποιοι σήμερα διακίνησαν ανυπόστατες πληροφορίες, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα διέδωσαν τις ψευδείς και ανυπόστατες αυτές πληροφορίες».