Ποιοι παίζουν βρόμικο παιχνίδι στην πλάτη των αγνών αγροτών
15/02/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι παίζουν βρόμικο παιχνίδι στην πλάτη των αγνών αγροτών

Και ξαφνικά, τα μέσα την ενημέρωσης δείχνουν την… άλλη πλευρά της αγροτιάς. Το ένα κανάλι δείχνει τον μάγειρα που ψήνει λουκάνικα στα μπλόκα. Το άλλο δείχνει τους σούπερ σέξι αγρότες της Κρήτης να βγάζουν σέλφις και το τρίτο τους αγρότες να χορεύουν. Βεβαίως κλειστοί οι δρόμοι, μέχρι νεωτέρας, όμως, γιατί έχουμε την αίσθηση ότι το παιχνίδι είναι στημένο; Γιατί μέχρι ο… άγιος Αλέξης θα δεχθεί τους εκπροσώπους των αγροτών θα έχουμε «δυναμικές» κινητοποιήσεις και ξαφνικά θα πέσουν οι τόνοι; Ποιοι παίζουν βρόμικο παιχνίδι στην πλάτη των αγνών αγροτών που ούτε αγροτοπατέρες είναι, ούτε χιλιάδες στρέμματα έχουν αλλά ούτε και δέχονται εντολές από κόμματα;

Να μας το θυμηθείτε: Αν δεν προκύψει κάποιο σοβαρό περιστατικό οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα ηρεμήσουν και σιγά – σιγά θα σβήσουν. Κάτι θα τους τάξει ο Τσίπρας, κάτι θα πουν οι συνδικαλισταράδες που κάνουν κουμάντο, κάτι η κούραση ή η προδοσία από συγκεκριμένους χώρους και μια ακόμη αγροτική επανάσταση θα μείνει στα συρτάρια.

Το μόνο που θα θυμόμαστε είναι τις γραφικότητες της Παρασκευής, το deal που έκανε η κυβέρνηση με τον Μπούτα να κατεβάσει 20 τρακτέρ, τον κόσμο που πήγε στα συλλαλητήρια χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι κάποιοι του παίζουν παιχνίδια. Ο Μπούτας, ο Κοκκινούλης, ο Σιδερόπουλος και άλλοι κόκκινοι, πράσινοι ή γαλάζιοι αγροτοπατέρες θα ξαναπουλήσουν για άλλη μια φορά την αγροτιά. Να μας το θυμηθείτε. Μόλις πει ο Τσίπρας κάτι για τον ΟΓΑ, κάποια ευνοϊκή ρύθμιση σε σχέση με ό,τι προτείνει ο Κατρούγκαλος, αίφνης θα ικανοποιηθούν όλοι. Και θα αρχίσει η εφαρμογή ενός ασφαλιστικού που στην ουσία είναι φορολογικό. Η πλειοψηφία των αγροτών θα υποστούν μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους και το μόνο που θα θυμούνται είναι τα μπλόκα που για ακόμη μια φορά πουλήθηκαν από συγκεκριμένα στελέχη τα οποία επί χρόνια παίζουν το ίδιο παιχνίδι. Και καλά ο Μπούτας και το ΚΚΕ τα ίδια κάνουν χρόνια τώρα. Οι γαλάζιοι συνδικαλιστές που είναι; Τους πήρε τηλέφωνο ο Μητσοτάκης να μη μιλάνε και να μην εμφανίζονται; Ή μήπως ο Κώστας Καραμανλής έπαιξε ένα ακόμη παιχνίδι σε βάρος της παράταξης; Λέτε να του είπε ο Αλέξης να «μαζέψει» τους αγρότες που ελέγχει, να πουλήσουν τον αγώνα των υπολοίπων που περνάνε δύσκολα και θα περάσουν ακόμη περισσότερο;

Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί αλλά πολύ φοβόμαστε ότι το αγροτικό θα «πέσει» τις επόμενες ημέρες στα δελτία ειδήσεων. Και μπορεί να έχουν κάνει και οι αγρότες σοβαρά λάθη, αλλά αυτό που πάει να τους φορέσει ο Τσίπρας με τον Κατρούγκαλο δεν θα έχει προηγούμενο.

Αν, λοιπόν, σχεδιάζουν κάποιοι να αναγκάσουν τους αγρότες να φύγουν από τα μπλόκα με σκυμμένο κεφάλι και… σβησμένες μηχανές στα τρακτέρ θα το δούμε πολύ σύντομα. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Μπορεί και να το καταφέρουν, όμως, αυτό που δεν μπορούν να κρύψουν πλέον είναι η οργή του κόσμου. Θα πηγαίνουν στην επαρχία οι Συριζαίοι και δεν θα τολμούν να εμφανιστούν στα καφενεία. Η ιαχή «ουστ γαϊδούρια» θα μείνει, ό,τι κι αν κάνουν οι αγροτοσυνδικαλιστές για να πουλήσουν τον αγώνα της αγροτιάς.