Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της Κατερίνας Σαββαϊδου
29/10/2015 16:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της Κατερίνας Σαββαϊδου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην τέως Γ.Γ.Δ.Ε. Κατερίνα Σαββαϊδου.

Η δίωξη, που γίνεται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αφορά την υπόθεση προστίμου σε εταιρεία. Το πρόστιμο παραμένει ανείσπρακτο μετά από απόφαση της κ. Σαββαϊδου να επανεξετασθεί.

Η Κατερίνα Σαββαϊδου – που παύθηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα – βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το κακορυγηματική κατηγορία που αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Στην κυρία Σαββαίδου καταλογίζεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς όμως να έχουν προκύψει νέα στοιχεία , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι σχετικές εισηγήσεις που δέχονταν από τα αρμόδια όργανα ήταν αρνητικές. Σύμφωνα με την κατηγορία, η Κατερίνα Σαββαϊδου αποφασίζοντας τον επανέλεγχο της υπόθεσης «απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου πρόστιμου».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σαββαΐδου στο υπόμνημα που κατέθεσε στους δυο εισαγγελείς, φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αναφέροντας μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.