Πειραιάς: Με διαταγή γενικού έδιωξαν δημοσιογράφους για να μιλήσουν στους πρόσφυγες
06/04/2016 14:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πειραιάς: Με διαταγή γενικού έδιωξαν δημοσιογράφους για να μιλήσουν στους πρόσφυγες

Μια δυσάρεστη έκπληξη ενδεικτική όμως της απολυταρχικής αντίληψης που υπάρχει στα κυβερνητικά στελέχη για την έννοια της ενημέρωσης περίμενε τους δημσιογράφους που βρίσκονται στον Πειραιά και καλύπτουν την επιχείρηση της κυβέρνησης να απομακρύνει τους πρόσφυγες και μετανάστες από τον υπαίθριο καταυλισμό.

Όταν στο χώρο έφτασε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος συγκέντρωσε τους δημοσιογράφους. Όχι, όμως, για να ζητήσει τη συνεργασία τους προκειμένου να καλυφθεί η ενημέρωση των πολιτών αλλά για να τους ζητήσει να... απομακρυνθούν προκειμένου, όπως φαίνεται, να κάνει «πριβέ» ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών.

«Θα πρέπει ο χώρος να εγκαταλειφθεί από τις κάμερες» ανακοίνωσε ο κ. Παπαδόπουλος προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων που θέλησαν να μάθουν γιατί σήμερα μετά από τόσες ημέρες η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια ενημέρωση στο... σκοτάδι.

Όσο για το επιχείρημα του ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος σημειωτέον είναι δημόσιο πρόσωπο, δεν αντέχει σε κριτική. «Δεν θέλω να δω την εικόνα μου το μεσημέρι. Προσωπικά έχω ευθύνη της εικόνας μου. Είναι δική μου η εικόνα» είπε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους.

e-typos.com/gr